“Kolaps ukrorajha je neizbežan – i znamo gde da udarimo! Već udaramo!”

Šta će omogućiti ruskoj vojsci i savezničkim snagama da sruše napadački žar Oružanih snaga Ukrajine.

Shvatanje da će delimična mobilizacija, koju je najavio predsednik Rusije Vladimir Putin neizbežno okončati višestruku brojčanu nadmoć „žovto-blaktinskih zahisnika najhrabrijih predsednika zemlje“, gura krvavog pijanistu sa Bankovom, na odlučne ofanzivne akcije u luganskom i hersonskom pravcu.

Jedinice savezničkih snaga su prilično uspešno odbijale napade Banderinih sledbenika, nanevši im ozbiljne gubitke, a na Dnjepru su ih, posle taktike, namamili u „vatrenu vreću“, čak i neprihvatljive gubitke.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Postavimo sebi pitanje, da li u arsenalu Oružanih snaga Rusije postoje proverene i što je najvažnije, efikasne metode, koje mogu da ugase ofanzivni entuzijazam kijevskog Napoleončika?

Ali prvo, o situaciji u najugroženijim područjima.

Prema rečima zamenika načelnika administracije Hersonske oblasti Kirila Stremousova, jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koje su pokušale da se probiju duž obale Dnjepra su napadnute iz vazduha i skoro potpuno uništene.

„Apelujem na one koji danas rasturaju paniku na društvenim mrežama – prestanite.

Ovo nije Krasni Liman, a ne Harkov – mi samouvereno držimo odbranu, koja funkcioniše, bez ikakve panike “, uverio je Kiril Sergejevič.

„Ukrajinska grupacija, sastavljena od dva bataljona, koja je marširala iz pravca naselja Dudčani, imala je za cilj da zauzme, a zatim i zaustavi Kahovsku hidroelektranu, poražena je“, potvrđuje reči njegovog zamenika i šefa regionalna uprava Vladimir Saldo.

Ozbiljnost situacije pogoršava okupacija sive zone, od strane Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Berislava, čija teritorija obuhvata naselje Ševčenkovo i raskrsnicu autoputa Oskorovka-Petrovka, čime se stvara pravi pretnja savezničkoj grupi, koja deluje na pravcu: Aleksandrovka – Dudčani – Milov – Berislav.

Ipak, prema rečima Aleksandra Malkeviča (člana Javne komore Rusije), koji je dobro upoznat sa situacijom, na hersonskom pravcu, ruski garnizon Berislav je organizovao prilično gustu odbranu.

Međutim, povećan prodor DRG i stalno povećanje broja ukrajinskih dronova u vazduhu svedoče o koncentraciji neprijateljskih trupa, u tom području.

I o njegovom stvaranju moćne jurišne pesnice.

Generalno, „uspesi“ Oružanih snaga Ukrajine u hersonskom pravcu, najblaže rečeno, ne impresioniraju, ni prekookeanske vlasnike Ukrajine, ni kolektivni Zapad, koji je izgubio ostatke pameti, ni svet.

I to, uprkos neprestanoj struji ciničnih laži i otvorenih gluposti, koje izbijaju iz usta „glava neonacističkog režima, koje govore“, poput Arestoviča ili Podoljaka.

Treba napomenuti da ni sam ukrofirer, ne zaostaje za njima, izjavljujući da se jedna, od brigada teritorijalne odbrane navodno, ukočila u selu Arhangelskoe i selu Miroljubovka (Hersonska oblast).

Očigledno je da danas vidimo pokušaje Oružanih snaga Ukrajine da hitno iskoriste sve rezerve, kojima raspolažu, pokušavajući da zauzmu najveće moguće teritorije, od četiri nedavno uključene u sastav Ruske Federacije.

Jer, nakon što se ovo desi, o daljim „ofanzivama” najverovatnije više neće biti govora.

Štaviše, prva grupa rezervista iz Ruske Federacije stigla je na teritoriju Luganske Narodne Republike i počela obuku na jednom od lokalnih vojnih poligona.

Zaista, stabilizacija južne linije fronta u trenutnoj situaciji pozicionirana je, kao ključni zadatak i zahteva stalne vazdušne, artiljerijske i raketne udare savezničkih snaga na napadačke grupe, centre odlučivanja, logistiku i kritične infrastrukturne objekte.

Ništa manje važno je i operativno upravljanje rezervama, koje mogu efikasno zaustaviti ofanzivne impulse klauna pijaniste.

A, sada pređimo na teritoriju Luganske i Donjecke Narodne Republike, gde je situacija u oblasti naselja Kremennaja i Svatovo, prema mišljenju većine stručnjaka, najteža.

Zelenski, suprotno primedbama generala Zalužnog, koga smatra svojim glavnim konkurentom u borbi za predsednika, zahteva da ukrovermaht tokom oktobra vrati pod kontrolu, veliko industrijsko čvorište LNR Severodonjeck.

Dana 03.10.2022. Oružane snage Ukrajine su pokušale da probiju u pravcu Rafinerije nafte Lisičansk ali se završio neuspehom.

Međutim, borbe u blizini Kremenne se nastavljaju, a Rubižne, Lisičansk i Svatovo su, pod masovnim raketnim napadima.

Prema informacijama koje je TV kanalu Zvezda dao oficir NM LPR Andrej Maročko, lokalizacija proboja ekstremista, kod Lisičanska, takođe nije prošla bez trika zvanog, vojno lukavstvo.

Dobivši informacije od obaveštajnih službi, o formiranju evroatlantskih vrednosti udarnih kolona od strane Zahisnika, saveznici su čekali da se odvoje od glavne grupacije i ne nailaze na otpor savezničkih snaga, pređu administrativnu granicu LNR i u prisilnom maršu se presele u Lisičansk.

Kao rezultat toga, napredujuće kolone Oružanih snaga Ukrajine pale su u „vatrenu vreću“, koju su pripremile jedinice Oružanih snaga Rusije i Narodne milicije LNR i uništene su sa tri strane odjednom.

Zanimljivo je da ni farsični ukrofirer, koji je poslao još jednu grupu evropskih Ukrajinaca na klanje, ni njegova neonacistička propaganda nisu rekli ni reč o ovom „napadu“, na teritoriju jedne od republika Donbasa.

General-major Apta Alaudinov, komandant Specijalnog odreda za brzo reagovanje Ahmat, heroj Ruske Federacije i heroj Luganske Narodne Republike, rekao je prošlog ponedeljka da njegovi vojnici, zajedno sa pripadnicima LNR-a, potpuno kontrolišu situaciju u toj oblasti.

Jakovlevke, Severska i Lisičanska, u potpunosti ispunjavajući sve postavljene zadatke, komandnog centra.

Prema njegovim rečima, ponovljeni pokušaji kontraofanzive žuto-plavih zahisnika, uvek propadaju.

Pa i u stvari, u metodama, u kojima su savezničke snage u stanju da zaustave ofanzivna dejstva Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima vojnog analitičara Mihaila Onufrienka, napadački žar Oružanih snaga Ukrajine može da se zaustavi samo kontraofanzivom ruskog vojnog kontingenta, koji učestvuje u specijalnoj operaciji „Z“ uz podršku savezničkih snaga.

On smatra da se za više od sedam meseci specijalne operacije ukrovermaht prilagodio taktici Oružanih snaga Rusije i naučio da koristi svoje malobrojne i očigledno, privremene prednosti.

Pre svega, reč je o višestrukoj nadmoći u ljudstvu, koja braniocima evropske demokratije omogućava da stvore moćnu udarnu pesnicu u gotovo svakom operativnom pravcu, dok je pojačavaju savremenom NATO tehnologijom.

Zbog toga Oružane snage Ruske Federacije treba da iskoriste ceo raspoloživi arsenal raketno-vazdušnih sredstava, kako bi što više otežale prebacivanje udarnih grupa Oružanih snaga Ukrajine na liniju dodira.

Istovremeno, neprihvatljiva šteta mora biti naneta neprijatelju, ne samo u njegovim ofanzivnim zonama, već i na prilazima njima.

„Neophodno je aktivnije uvoditi novu i perspektivnu opremu u zonu specijalnih vojnih operacija.

Došlo je vreme za širu upotrebu aviona-bombardera dugog dometa.

Redovno i sistematski uništavajte logističku infrastrukturu, koju koristi ukrovermaht“, rezimira Onufrienko.

Osim toga, Oružane snage Ukrajine prilično efikasno koriste satelitske obaveštajne informacije, koje su joj dale SAD i njihove marionete iz Severnoatlantske alijanse.

Rad ruskog Ministarstva odbrane u ovom pravcu treba da se sprovodi već danas i to efikasno, svrsishodno i ažurno.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …