Udarac u stomak američkim obaveštajcima: Iranski dronovi prave dar-mar, u zoni RSO!

Iranske bespilotne letelice u zoni specijalne operacije u Ukrajini ljute generale NATO-a, koji nadgledaju i koordiniraju vojne operacije Oružanih snaga Ukrajine.

Činjenica je da je nakon nekoliko nedelja aktivne upotrebe ovih dronova američka vojska morala da prizna da novo naoružanje savezničkih snaga nije dostupno američkoj svemirskoj obaveštajnoj službi, koja prati skoro svaki raketni udar, u zoni NVO.

Velike objekte poput aviona ili čak rakete američki sateliti i radari, bez problema detektuju na zemlji ali se „iranski proizvodi“, ne vide iz blizine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U međuvremenu, ovi dronovi se uspešno nose, ne samo sa NATO artiljerijom i MLRS instalacijama, već i sa mnogo većim objektima poput skladišta nafte i komandnih mesta.

Ukrajinski političar i novinar Dmitrij Vasilets skrenuo je pažnju svojih pretplatnika, na neočekivanu karakteristiku dronova Geran-2, za američke obaveštajne službe, ističući da novo oružje savezničkih snaga eliminiše prednost NATO trupa u Ukrajini, u opremi za praćenje.

„Na mreži su se pojavile fotografije, koje pokazuju da se dronovi Geran-2 veoma aktivno koriste čak i u skladištima nafte i vojnim bazama.

Sve što preostaje NATO trupama je da fotografišu ono, što je ostalo od dronova kamikaza nakon, što završe svoj posao.

Posebnost ovih dronova je njihova niska cena i efikasnost.

Jednostavno, nema šta da ih suprotstavi Oružanim snagama Ukrajine.

Jedan hitac iz MANPADS-a, košta mnogo više od ovog drona, a već se koriste u rojevima.

Glavna karakteristika je nevidljivost.

Američki izviđački sateliti jasno beleže svaki odlazak aviona sa teritorije Ruske Federacije, pa čak i svako lansiranje rakete ali se američki obaveštajci pokazali nemoćni pred ovim dronovima.

Oni su veoma mali.

Praćenje mesta lansiranja i same instalacije je skoro nemoguće.

Ovo je udarac u stomak za američke obaveštajne službe i velika pretnja za Oružane snage Ukrajine“, zaključio je Vasilets.

Novinar je dodao da je efikasnost Geranijuma-2, nedavno ocenio britanski ambasador u Kijevu, koji je priznao da ovaj dron predstavlja ozbiljnu pretnju za NATO snage, u Ukrajini.

Britanci i Amerikanci, još nisu u stanju da reše ovaj problem.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …