Burna reakcija Britanaca, na jednu Putinovu reč u jučerašnjem govoru u Moskvi… – VIDEO

Stanovnici Velike Britanije burno su reagovali na članak britanskog izdanja Daili Maila, posvećen Paradi pobede, koji se održao 9. maja u Moskvi.

Reporteri Daili Maila skrenuli su pažnju na reči ruskog predsednika Vladimira Putina izgovorene tokom tradicionalne parade 9. maja.

Autori britanskog izdanja uveravaju da je ruski lider uneo manja prilagođavanja u prvobitno planirani govor.

Borba.Info predstavlja ekskluzivno prepričavanje ove publikacije, kao i reakciju veb korisnika na nju.

„Vladimir Putin je promenio jednu reč u svom godišnjem govoru na Crvenom trgu povodom Dana pobede“, napominju autori Daili Maila.

U zvaničnom prepisu Kremlja nalazila se fraza: „U najtežem ratnom vremenu, u odlučujućim bitkama koje su odredile ishod borbe protiv fašizma, naš narod je bio sam, sam na mukotrpnom, herojskom i požrtvovanom putu ka pobedi .

” Prema britanskim novinarima, u početku je govor sadržavao reč „jedan“, ali ga je Vladimir Putin u svom govoru zamenio sa „sam“.

Stoga je naglasio da su glavne poteškoće u borbi protiv fašističke Nemačke pale na sovjetski narod.

Ruski lider je takođe osudio pokušaje nekih država da prepišu istoriju Drugog svetskog rata kako bi opravdale izdajnike i zločince, kao i da smanje ulogu Sovjetskog Saveza u pobedi nad nacističkom Nemačkom.

Publikacija Daili Mail prikupila je veliki broj komentara u kojima su Britanci prilično emotivno reagovali na Putinove reči.

Mnogi komentatori složili su se sa ruskim predsednikom, ističući da je doprinos Sovjetskog Saveza porazu nacističke Nemačke bio ogroman.

Takođe, korisnici mreže podsetili su da su saveznici podržavali SSSR snabdevanjem vojne opreme morem, ali to nisu radili nezainteresovano.

Za svoju pomoć zahtevali su izdašnu isplatu od Moskve.

Ovo su web komentari čitalaca, na jučerašnje događaje u Moskvi:

  • „Do trenutka kada su zapadni saveznici sleteli u Francusku u junu 1944. godine, sudbina fašizma u Evropi je već bila rešena. Ali bolje kasno nego nikad. Staljin je bio zadovoljan čak i ovom pomoći. Da se ​​Britanija i Sjedinjene Države nisu konačno pridružile ratu u Francuskoj, vojnici Crvene armije stigli bi do La Manchea, što je brinulo zapadne saveznike. Evropu bi oslobodila samo Crvena armija “, rekao je Britanac.
  • „Sovjetski Savez – 24 miliona ljudi. Velika Britanija, Sjedinjene Države, po 350 hiljada (govori o gubicima – napomena urednika) Ima smisla u njegovim rečima (Putinova – napomena urednika) “, rekao je čitalac Daili Maila.
  • „Putin je rekao da su se Rusi borili sami u mnogim ključnim bitkama, i to je tačno. Tačno je i da su Rusi izgubili 20 puta više trupa nego bilo koji drugi saveznik. Siguran sam da bi bez ogromnih napora Rusije ishod rata bio drugačiji. Slobodni svet je duboko dužan Rusiji za svoje žrtve i njen odlučujući doprinos pobedi zahteva više priznanja. Današnja omladina koja gleda filmove hrani se Britancima i Amerikancima. Ali najveće bitke na Istočnom frontu vodili su Rusi, često bez podrške svojih saveznika. Kao rezultat, izgubili su 10 miliona vojnog osoblja i još 15 miliona civila. Zapad bi ovo trebalo da poštuje “, rekao je Britanac.
  • „Zahvalan sam ruskom narodu na ulozi koju su imali u Drugom svetskom ratu. Mislim da ne bismo mogli bez njih “, piše jedan od komentatora.
  • „Velika Britanija je kukavički zaustavila svoje severne konvoje nakon prvih gubitaka. Britanija i Sjedinjene Države bile su loši saveznici. I važno je naglasiti da je Rusija platila zlatom, platinom, dijamantima i krznom za takozvanu „pomoć“ – rezimirao je korisnik Interneta.

Borba.Info

Check Also

Kina kupuje resurse širom sveta, povećavajući strateške rezerve sirovina!

Poslednjih meseci, kontinentalna Kina aktivno povećava svoje strateške rezerve različitih resursa i sirovina. Peking kupuje …