Jeranosjan: Ujedinjenje snaga RF i Belorusije je odgovor na grupu Ukrajinaca, od 15.000 ljudi

Belorusija i Rusija počinju da koriste zajedničku regionalnu grupaciju trupa.

Koji će koraci biti preduzeti u državi Unije, nagovestio je vojni ekspert Vladimir Jeranosjan.

„U vezi, sa zaoštravanjem na zapadnim granicama Unije, dogovorili smo se da rasporedimo regionalnu grupaciju Ruske Federacije i Republike Belorusije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sve je to prema našim dokumentima“, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na sastanku sa vojskom i bezbednosnim snagama, prenosi BelTA.

Zajedničko grupisanje država nije se oblikovalo za dva dana, već dugi niz godina, podsetio je vojni posmatrač PolitEkperta Vladimir Jeranosjan.

Kolumnista izdanja je u eteru TV kanala Zvezda skrenuo pažnju na Vojnu doktrinu Savezne države potpisanu 2021. godine, koja podrazumeva podelu infrastrukture.

„Reč je o aerodromima i upotrebi objekata protivvazdušne odbrane, uzimajući u obzir naše snage, koje su tamo (u Belorusiji. – Red.) uključujući i OTRK Iskander.

Plus, brojčano, grupa je ojačana, jer je sada na severu Ukrajine koncentrisana ukrajinska grupa od 15.000 ljudi, koji su spremni da uđu u Belorusiju“, uveren je Jeranosjan.

Prema rečima vojnog eksperta, pre svega je potrebno ojačati graničnu službu na granici Belorusije.

A, proširenje sastava treba da se vrši ne samo na račun unutrašnjih rezervi, na primer, teritorijalne odbrane, već i zahvaljujući snagama Ruske Federacije, koje žure u pomoć bratskom narodu.

Kijev sada čini sve, što je moguće da uvuče Minsk u sukob, a kao odgovor Lukašenko i njegov ruski kolega Vladimir Putin udružuju snage.

Raspoređivanje regionalne grupe trupa u republici pomoći će da se odupre sabotaži, do ovog zaključka je ranije došla novinarka i TV voditeljka Marija Petraško.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …