Kurti: Kada tražimo poštovanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine, nećemo tolerisati, ni zadiranje u nezavisnost, suverenitet ili teritorijalni integritet Kosova

Premijer takozvanog „Kosova“ Aljbin Kurti izjavio je danas da neće dozvoliti ugrožavanje „nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova“.

„Naravno, neka znaju svi, kada tražimo poštovanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine, nećemo tolerisati, ni zadiranje u nezavisnost, suverenitet ili teritorijalni integritet Kosova“, rekao je Kurti na sednici Glavnog odbora pokreta Samoopredeljenje.

Ocenio je da je Samoopredeljenje „jedina parlamentarna stranka, koja podržava progresivnu, socijaldemokratsku i antidiskriminacijsku aktivističku politiku“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Danas je od strateškog značaja razmišljati dugoročno, o našoj organizaciji.

Ne danas za sutra, ne za sledeću nedelju, mesec ili godinu, već za 10 ili 20 godina stabilnosti.

Prave promene zahtevaju upornost.

Održivost će nam dati samo organizacija“, rekao je Kurti.

Podsetio je da je „Vlada Kosova“ u 2021. godini izdvojila 300 miliona evra za pomoć privredi, a da je ove godine, zajedno sa inflatornim paketom, obezbedila podršku od, oko 350 miliona evra.

Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …