Moskva: Spremni smo da delujemo u uslovima nuklearne kontaminacije!

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je spremilo svoje snage da dejstvuju, u uslovima nuklearne kontaminacije.

Oni su to učinili nakon, što je Moskva optužila Ukrajinu da planira da baci “prljavu bombu”, a što je Kijev oštro demantovao.

Prvi, koji je izneo tvrdnje o “prljavoj bombi”, konvencionalnoj bombi sa nuklearnim materijalom oko jezgra, bio je ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je u nedelju rekao pojedinim zapadnim kolegama da Moskva veruje da se Kijev sprema da detonira, takvu bombu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Šef ruskih jedinica za zaštitu od nuklearnog, biološkog i hemijskog napada poručnik Igor Kirilov rekao je da je cilj takvog napada da se za nuklearnu kontaminaciju optuži Rusija, preneo je Rojters.

“Ukrajina želi da optuži Rusiju za nuklearni terorizam.

Cilj provokacije bi bio da se Rusija prikaže, kao neko, ko koristi oružje za masovno oružje i da se nakon toga, pokrene masovna antiruska kampanja u svetu, čime bi se poljuljalo poverenje u Moskvu”, rekao je Kirilov.

Kirilov je dodao da je plan o odbrani osmislilo ministarstvo odbrane Rusije, kako bi se suprotstavilo mogućim provokacijama ukrajinskih snaga.

B92/Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Američke vlasti kontaktiraju Moskvu u vezi sa svemirskim nuklearnim oružjem! — Wall Street Journal

Kako navodi izdanje, predstavnici administracije američkog predsednika Džoa Bajdena, takođe su pokušali da apeluju na …