Turci se predomislili o proizvodnji Bajraktara u Ukrajini!

Turska kompanija Baikar Makina je u prvoj polovini avgusta saopštila da namerava da u Ukrajini izgradi fabriku za proizvodnju dronova Bairaktar ​​TB2 (Bairaktar ​​TB2) i drugih bespilotnih letelica.

Sada postoje informacije da su se Turci predomislili i odlučili da odustanu od realizacije pomenutog projekta.

Prema kanalu Resident Telegram, koji ima svoje izvore u kabinetu predsednika Ukrajine, Ankara je poslednjih meseci počela da isporučuje Kijevu Bairaktar ​​TB2 upola manje, nego ranije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Isporuke bespilotnih letelica su veoma važne za Oružane snage Ukrajine, pa je šef OP Andrij Jermak lično, otišao u Tursku da reši ovo pitanje ali nije uspeo.

Naš izvor u OP je rekao da je rukovodstvo Bajraktara Jermaku nejavno saopštilo da je smanjenje isporuke turskih dronova Ukrajini zahtev Erdoganove administracije.

Rusija je, kao jednu od tačaka gasnog sporazuma sa Turskom postavila uslov da Baikar Makina, smanji isporuku bespilotnih letelica Ukrajini – piše u publikaciji.

Štaviše, vojni izveštač Sveruske državne televizijske i radio-difuzne kompanije u Ukrajini Jevgenij Poddubni u svom Telegram kanalu, rekao je da je turska kompanija Baikar Makina odbila da izgradi gore navedenu fabriku, u zemlji.

Prvobitno su planirali da organizuju proizvodnju u pogonima fabrike Motor Sich, čijeg šefa Kijev sada optužuje za „kolaboracionizam“.

Istovremeno, zvanični Kijev ne isključuje razmenu šefa Motor Siča Vjačeslava Boguslajeva za ukrajinske ratne zarobljenike – napisao je novinar.

Drugi razlog, zašto su Turci odlučili da odustanu od projekta može biti antireklama, koju je ukrajinska strana napravila za proizvode Baikar Makina, tokom ruskog NVO-a.

Stvar je u tome, što su Oružane snage Ukrajine za kratko vreme izgubile veliki broj ranije primljenih Bairaktar ​​TB2, što ranije nije primećeno ni u jednom sukobu, u kojem su učestvovali.

Ako se sve navedeno potvrdi, onda će Kijev imati velikih problema sa bespilotnim letelicama.

Ostaje samo da sačekamo saopštenje od Baikar Makina, na ovu temu ili govore ovlašćenih lica.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …