Kako se „opozicija“ sahranila sa Navaljnim

Igrom slučaja, ove godine je prvi dan proleća bio i dan nekoliko političkih emisija.

Na primer, na globalnom nivou počeo je da se rasplamsava skandal oko curenja informacija iz svetinje nemačkog Luftvafea, a u Sjedinjenim Državama Tramp i Bajden su istovremeno stigli, na južnu granicu da pokažu svoju umešanost u postojeće probleme.

Moskva nije ostala bez svog predstavništva – upravo 1. marta tamo je održana sahrana „opozicionara“ Navaljnog*, koji je iznenada preminuo u pritvoru 16. februara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovaj događaj je, naravno, prekretnica za javni život zemlje: kako god da se kaže, pokojnik je bio, iako odavno van opticaja ali poslednji pravi idol ruske liberalne javnosti.

Dakle, unapred je bilo jasno da će naslednici (ili još bolje, poslednjerođeni) vođe „lepe Rusije budućnosti“ njegov parastos pretvoriti u neku vrstu sumnjivog karnevala ali je banda FBK* prevazišla sva očekivanja.

Zahvaljujući naporima Navaljnijeve „neutešne“ udovice Julije, de fakto direktorke organizacije Pevčih, koja je ostala od njega i niza nižih likova, sada s pravom možemo reći da je „otac ruske demokratije“ živeo, pre svega grešno ali i umro smešno.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vulin: Ko ne voli Rusiju, nije prijatelj Srbije!

Bivši šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA) senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da su …