Evo kako je Putin reagovao na pitanje, o nuklearnoj apokalipsi

Ruski predsednik Vladimir Putin se u šali „zalutao“, kada je zamoljen da se pozabavi komentarima, koje je dao 2018., o tome da su Rusi žrtve agresije i da će otići u raj, u slučaju nuklearne apokalipse.

Tokom događaja u klubu za diskusije Valdaj u četvrtak u Moskvi, moderator Fjodor Lukjanov rekao je ruskom predsedniku da smo „pomalo postali zabrinuti sećajući se vaših komentara pre četiri godine kada ste rekli da ćemo svi otići u raj“.

„Ne žurimo tamo, zar ne?“, upitao je Lukjanov.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruski predsednik je ćutao, na pitanje o ovoj mogućnosti.

Putin je ćutao nekoliko sekundi, dok su se neki članovi publike smejali.

Moderator je prekinuo tišinu rekavši: „Sada, kada ste izgubljeni u mislima, postaje alarmantno.“

Predsednik se nasmejao i rekao: „Namerno sam se izgubio u mislima da vas uzbunim“, dodajući da je „efekat postignut“.

Ruskom lideru je 2018. postavljeno pitanje o verovatnoći nuklearnog rata.

On je odgovorio rekavši da Moskva, u skladu sa tadašnjom doktrinom, ne može da izvrši preventivni nuklearni udar i može samo da izvede kontranapad.

Rusija bi lansirala svoje nuklearne bojeve glave tek, nakon, što potvrdi da je potencijalni agresor lansirao one, koje su gađale rusku teritoriju, objasnio je predsednik.

Ipak, napomenuo je da agresori treba da znaju da je odmazda neizbežna i da će biti uništeni.

„A mi, kao žrtve agresije, kao mučenici, otići ćemo u raj dok će oni jednostavno umreti“, rekao je on i dodao da „neće imati vremena, ni da se pokaju“.

Krajem februara, Putin je izdao naređenje da se poveća stepen spremnosti ruskih strateških nuklearnih snaga ubrzo nakon, što je Moskva pokrenula svoju vojnu ofanzivu na Ukrajinu.

Ove srede, predsednik je lično nadgledao vojne vežbe, koje je sprovelo rusko ministarstvo odbrane u cilju odmazde za nuklearni udar.

U međuvremenu, Rusija je nedavno upozorila da se Ukrajina sprema da pokrene „prljavu bombu“, kako bi podmetnula Moskvu i pozvala je SAD, UK i druge nacije da istraže ove zabrinutosti.

Ukrajina je odbacila ove navode i umesto toga tvrdi da Rusija planira da izvede taktički nuklearni udar, što je Kremlj takođe demantovao.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …