RMO: Britanija učestvovala u organizaciji terorističkog napada na gasovode “Severni tok”!

Rusko Ministarstvo odbrane (MO) saopštilo je da su zvaničnici Kraljevske mornarice Velike Britanije učestvovali u planiranju i sprovođenju terorističkog napada.

Teroristički napad se dogodio na mrežu Severnog toka u Baltičkom moru 26. septembra.

Danas u 4.20 kijevski režim izveo je teroristički napad na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju”, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“U napadu je učestvovalo devet dronova i sedam autonomnih pomorskih bespilotnih aparata”, dodali su oni.

Vojska je navela da su kao rezultat operativnih mera koje su preduzele snage brodova Crnomorske flote uništile sve vazdušne ciljeve.

“Tokom odbijanja terorističkog napada na spoljnom sidrištu Sevastopolja, upotrebom brodskog naoružanja i pomorske avijacije Crnomorske flote, uništena su četiri pomorska bespilotna aparata, dok su još tri aparata uništena na unutrašnjem sidrištu”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema njihovim informacijama, britanski stručnjaci iz grada Očakov, Nikolajevska oblast, učestvovali su u planiranju napada.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …