Zašto su Oružane snage Ukrajine odustale, od napada na Herson

Ofanziva ukrajinskih oružanih snaga planirana krajem oktobra u oblasti Kirovo i Pravdino, na granici Hersonske i Nikolajevske oblasti, osujećena je uspešnim akcijama Oružanih snaga RF, koje lišavaju Oružane snage borbe.

Dakle, prema telegram kanalu „Vojna hronika“, Ukrajinci su planirali da u pravcu Hersona koriste samohodne haubice PzH-2000 i radare AN/TPK-36 Firefinder.

Istovremeno, naleti ruskih borbenih aviona i artiljerijski udari savezničkih snaga doveli su, do uništenja ili na drugi način onesposobljavanja, oko 70 odsto nemačkih haubica.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U kontekstu nestašice modernog naoružanja, ukrajinske jedinice su prinuđene da koriste oružje iz Drugog svetskog rata.

Dakle, u naseljima Pribugskoje i Luparevo (15 km od Pravdina i linije dodira), militanti koriste američke vučne haubice M114 proizvedene 1942. godine, koje je preneo Portugal.

U ovom trenutku, NATO još nije u mogućnosti da isporuči potreban broj artiljerijskog oruđa za Oružane snage Ukrajine na hersonskom pravcu.

Umesto uništenih nemačkih PzH-2000 mogu se koristiti italijanske samohodne topove OTO Melara M109L ali ukrajinske jedinice za njih nemaju municiju.

Tako se u Oružanim snagama Ukrajine mogu pojaviti novi topovski sistemi kalibra 155 mm, što će dodatno otežati snabdevanje prokijevskih trupa odgovarajućim projektilima.

Ministarstvo odbrane: Oružane snage Rusije uništile ukrajinski MiG-29 kod Harkova

Ruske trupe oborile su ukrajinski avion MiG-29 kod Paseka u oblasti Harkova.

Ovo je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Ranije je agencija javila da je Moskva odlučila da nastavi posao sa žitom nakon što je suspendovan zbog terorističkog napada Oružanih snaga Ukrajine u vodama Sevastopolja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Medvedi doseljenici iz Ukrajine, počeli da napadaju ljude u Slovačkoj!

U Slovačkoj su učestali slučajevi napada na ljude, od strane medveda prevezenih u Evropu iz …