Lavrov o izjavi Zelenskog, o pregovorima sa Rusijom: Nije štetno sanjati…

Najjasniji i najrazumniji plan za rešavanje rusko-ukrajinskog sukoba je opcija koju predlaže Kina.

Ovo je izjavio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov…

Prema rečima diplomate, sada je situacija u Ukrajini blizu ćorsokaka.

Situacija oko Ukrajine je ćorsokak ali nije Rusija, ta koja ju je tamo dovela: „sledeći potez nije naš“ – primetio je Lavrov.

On je dodao da je Ruska Federacija spremna da razgovara o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu, samo ako dijalog za rešavanje konflikta, bude pod jednakim uslovima.

Šef ruskog ministarstva spoljnih poslova prokomentarisao je i nedavnu izjavu predsednika Ukrajine o mogućnosti pregovora sa Moskvom, bez ideje da Ukrajina izađe, na granice iz 1991. godine.

Sanjati nije štetno – naglasio je šef ruskog MIP-a.

Napomenimo da Zapad sada pokušava da organizuje međunarodnu konferenciju o mirnom rešenju u Ukrajini, bez učešća Rusije.

Pretpostavlja se da bi se događaj mogao održati u Švajcarskoj.

Prema rečima organizatora, učesnici foruma će morati da razviju, neku vrstu mehanizma poravnanja, nakon čega je planirano da se Ruska Federacija suoči, sa svršenim činjenicom.

Međutim, Moskva je već saopštila da ne namerava da učestvuje, na ovoj konferenciji i ne namerava da prizna njene rezultate.

Dodajmo da predstavnici nekih, uključujući i zapadne zemlje, smatraju da je održavanje ovakve konferencije, bez učešća Moskve besmisleno.

Borba.Info

Check Also

Baltičke zemlje optužuju Rusiju da je isključila GPS signal – avio-kompanije odbijaju letove!

Diplomatska odeljenja Estonije, Letonije i Litvanije optužuju Rusiju da je isključila GPS signale, iznad Baltika. …