Završen sastanak srpskih političkih predstavnika sa severa KiM s predstavnicima svih institucija na severu! Evo, kakva je odluka…

U Opštini Zvečan završen sastanak srpskih političkih predstavnika sa severa KiM s predstavnicima svih institucija na severu.

Na sastanaku su prisustvovali čelnici Srpske liste i sve četiri opštine sa severa – Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da je na sastanku političkih i institucionalnih predstavnika Srba odlučeno da Srbi napuste sve političke institucije – skupštinu, vladu i 4 opštine ali i u pravosudne organe, policiju i administraciju na Kosovu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako je rekao na konferenciji za novinare te odluke biće na snazi dok PR ne počne da poštuje sporazume i pravo, dok ne povuče odluku o tablicama i formira ZSO.

Nakon toga Rakić je podneo ostavku na mesto ministra u vladi u Prištini, dok su i ostali predstavnici Srba podneli ostavke na mesto poslanika u Skupštini, gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova, kao i svi zaposleni u institucijama na Kosovu.

Rakić je kazao da je na sastanku zaključeno da Priština konstantno ruši međunarodno pravo i sporazume postignute u Briselu, kao i da je srpski narod na KiM izložen je kontinuiranom teroru i nezakonitim jednostranim aktima.

“Počevši od kršenja slobode kretanja, upada ROSU, izgradnje policijskih baza, sudskih progona zbog političke reči, zabrane prave glasa i pokušaja izazicvanja humanitarne katastrofe zabranom vakcinacije, skrnavljenaj grobova”, rekao je Rakić.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …