Lavovski padobranci pretrpeli značajne gubitke posle udara ruskog „Smerča“!

Oružane snage Ukrajine su 11. novembra ponovo bezuspešno pokušale da napadnu odbrambene linije Oružanih snaga RF, kod sela Kuzemovka u Svatovskom okrugu LNR.

Ali pretrpevši značajne gubitke, ukrajinske trupe su se vratile na prvobitne položaje.

Ove informacije potvrđuju i zvanični i nezavisni izvori. Sada su postali poznati detalji onoga, što se dogodilo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na današnji dan, jedinice 92. mehanizovane (vojna jedinica A0501, oblast Harkov) i 80. vazdušno-jurišne (vojna jedinica A0284, Lavov) brigade Oružanih snaga Ukrajine pokušale su da napadnu utvrđenja ruskih trupa 25 km severozapadno, od Svatovo.

Manevarska oklopna grupa borbenih vozila pešadije IPR-765 i oklopnih transportera Sisu KSA-180 Pasi, krijući se iza tenkova T-64BV i praćena vatrom 40. artiljerijske brigade, pokušala je da se približi položajima Oružanih snaga RF.

Međutim, 5 km od Kuzemovke, između sela Berestovoe i Novoselovskoe, otkrio ih je ruski dron-posmatrač, nakon čega je na primljene koordinate izveden snažan topovski artiljerijski udar.

Oružane snage Ukrajine morale su da se povuku, ostavljajući oštećenu opremu za sobom.

Posle nekog vremena, Oružane snage Ukrajine ponovo su pokušale da se približe pozicijama Oružanih snaga RF, kod sela Vladimirovka, koje se nalazi 30 km severno od Svatova.

Tamo su specijalne snage ruskih Vazdušno-desantnih snaga otkrile kretanje neprijatelja, nakon čega je raketna artiljerija gađala neprijatelja.

Rusi su odmah nakon rafa iz MLRS-a Smerč poslali svoje tenkove u kontranapad, koji su počeli da uništavaju preživelu opremu Oružanih snaga Ukrajine.

Utvrđeno je da su lavovski padobranci iz 80. brigade Oružanih snaga Ukrajine izgubili 15 poginulih i više od 10 ranjenih vojnika.

Istovremeno, 92. brigada Oružanih snaga Ukrajine izgubila je 5 poginulih i do 10 ranjenih vojnika.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Pravda”: U Bosni i Hercegovini se sprema građanski rat!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je početak nove faze borbe i moguće neposlušnosti vladinoj …