Sve veći razdor u Kijevu: Ukrajina pokrenula krivični postupak protiv Arestoviča!

Od osobe koja je na početku entuzijastično verovala u ukrajinsku pobedu, Aleksej Arestovič postao jedan od malobrojnih koji smeju javnosti da predstave nešto drugačiju priču od one koju plasira Ukrajina.

Danas, Kijev pokreće još jedan postupak protiv njega…

Protiv Alekseja Arestoviča, bivšeg savetnika kabineta Zelenskog, pokrenut je krivični postupak, objavila je poslanica ukrajinske Rade Natalija Pipa, na Fejsbuku.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Mediji prenose da nije navedeno po kom osnovu je podneta tužba ovaj put, jer se zna da je jedan krivični postupak već pokrenut protiv Arestoviča.

Prošli put, podsetimo, Kijev je krivični postupak pokrenuo u oktobru ove godine.

Tada je to učinjeno zbog toga što je Arestovič navodno žene nazivao “bićima koja želite da zadavite”, kako je to preneo TASS.

Arestovič je, podsetimo, u januaru ove godine dao ostavku nakon što je “uznemirio” ukrajinsku javnost informacijom da je jedna od zgrada u gradu Dnjepru eksplodirala, zbog rakete koju su oborili ukrajinski PVO sistemi.

Time je, zapravo, poručio da do eksplozije nisu dovele ruske snage, kao što je to tvrdio Kijev, već da je bila u pravu Moskva, koja je rekla da nije kriva za napad.

Nakon što se izvinio svima onima koji su bili “pogođeni” njegovom izjavom, Arestovič je podneo ostavku.

Od tada, više puta je javno istupao i govorio protiv predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog ali i demantovao da je na frontu za Ukrajinu sve u redu.

Tako je od osobe koja je na početku ukrajinsko-ruskog sukoba entuzijastično verovala u ukrajinsku pobedu, postao jedan od onih koji se osmelio da javnosti kaže nešto drugačiju priču.

Naime, izjavio je da kijevski režim ne želi da kaže narodu pravu istinu da neće biti nikakvog povratka na granice iz 1991. godine i da “Krima neće biti u skorije vreme”, jer će biti samo “odbrana, krv, znoj i suze”.

Javno je rekao i da smatra da kijevski režim vodi zemlju u katastrofu. Ukrajinskog predsednika okarakterisao je kao diktatora kojeg su svi napustili i koji bludniči u svojoj fantaziji, jer je nesposoban da se suoči sa istinom.

Poručio je i da nije trebalo dehumanizovati Ruse, protivio se napadima na kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, a priznao je i da je Ukrajina planirala ubistvo načelnika ruskog Generalštaba Valerija Gerasimova.

Ipak, Ukrajina, čini se, nije jedina koja je nezadovoljna Arestovičem.

I Rusija je nedavno raspisala poternicu za njim. Prema pisanju medija, protiv njega je i Moskva pokrenula krivični postupak.

Zna se i da se njegovo ime nalazi na spisku ekstremista i terorista Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

Mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …