Panika u Ukrajini – Rusi počeli upumpavanje novih snaga!

Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je novu dnevnu analizu događaja u Ukrajini.

Ono na šta se stavlja akcenat jeste da ruske snage navodno počinju da pojačavaju svoje položaje u okupiranim oblastima, Luganskoj, Donjeckoj i istočno Zaporiškoj oblasti i to vojnicima iz Hersonske oblasti, kao i vojnicima, koji su mobilisani.

Ukrajinski glavni generalštab izvestio je o povećanju ruskog vojnog osoblja u gradu Lugansku, gde je primetio da ruske snage svoje vojnike smeštaju u napuštene domove u Krasneu i Simejkineu, koji se nalazi oko 30 km jugoistočno, od grada Luganska.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Šef administracije Luganska Serhij Hajdaj izjavio je da su ruske snage prebacile ostatke ruskih desantnih jedinica sa desne, odnosno zapadne obale Hersonske oblasti u Lugansku oblast.

Dok vojna uprava Luganske oblasti dodaje da deo preraspoređenih ruskih trupa stiže u Novoaidar, što je otprilike, oko 55 km istočno, od Severodonjecka.

Savetnik gradonačelnika Mariupolja Petro Andrušenko primetio je takođe i dolazak preraspoređene ruske vojske i vojne opreme u Mariupolj, navodeći da ruske snage postavljaju 10.000 do 15.000 vojnika u šire mariupoljsko područje.

Andrušenko je izjavio da se novomobilisani ljudi verovatno preko Mariupolja raspoređuju na bojno polje u zapadnoj Donjeckoj oblasti.

Index.hr/Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …