Srpski domaćin s kukuruzom krenuo kod Vučića! Seljaci kukaju opljačkani… – VIDEO

Bulatović je zatim na pisarnici ostavio klip kukuruza za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predstavnici Stranke slobode i pravde održali su ispred Predsedništva Srbije konferenciju za medije na kojoj su, između ostalog, poručili da su poslednjih godina sela i poljoprivreda uništeni, a da odgovorni o tome ćute.

Potpredsednik SSP-a Dejan Bulatović izjavio je da je nad poljoprivrednicima u Srbiji izvršena „ozbiljna i velika pljačka“.

Naveo je da je cena kukuruza na Produktnoj berzi u vreme žetve 2019. godine bila 14 do 15 dinara po kilogramu, a 2020. 15 do 16 dinara po kilogramu.

„Danas je u Srbiji zvanična cena kukuruza 26 dinara, a ponegde se kreće i do 36 dinara. Paori su svoj kukuruz prodali u žetvi 2020. po ceni od 15 dinara. Postavljamo pitanje zašto nemate garantovanu cenu, zašto ste dozvolili pljačku paora“, poručio je Bulatović.

Ocenio je i da je jasno da iza svega stoje „uvoznički lobi“ i „mešetari koji apsolutno zarađuju“, dok poljoprivrednici jedini ostaju bez zarade.

On je naglasio da je „jedini čovek“ koji odgovara na pitanja o poljoprivredi Aleksandar Vučić i da je „jasno da ne postoje ministar poljoprivrede i premijer“.

Bulatović je zatim na pisarnici ostavio klip kukuruza za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srbi.Info

Check Also

Orban: Mađarska neće podržavati Ukrajinu u bilo kom pitanju, u međunarodnim odnosima!

Mađarska neće podržavati Ukrajinu u bilo kom pitanju u međunarodnim odnosima, sve dok Ukrajina ne …