Srpski domaćin s kukuruzom krenuo kod Vučića! Seljaci kukaju opljačkani… – VIDEO

Bulatović je zatim na pisarnici ostavio klip kukuruza za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predstavnici Stranke slobode i pravde održali su ispred Predsedništva Srbije konferenciju za medije na kojoj su, između ostalog, poručili da su poslednjih godina sela i poljoprivreda uništeni, a da odgovorni o tome ćute.

Potpredsednik SSP-a Dejan Bulatović izjavio je da je nad poljoprivrednicima u Srbiji izvršena „ozbiljna i velika pljačka“.

Naveo je da je cena kukuruza na Produktnoj berzi u vreme žetve 2019. godine bila 14 do 15 dinara po kilogramu, a 2020. 15 do 16 dinara po kilogramu.

„Danas je u Srbiji zvanična cena kukuruza 26 dinara, a ponegde se kreće i do 36 dinara. Paori su svoj kukuruz prodali u žetvi 2020. po ceni od 15 dinara. Postavljamo pitanje zašto nemate garantovanu cenu, zašto ste dozvolili pljačku paora“, poručio je Bulatović.

Ocenio je i da je jasno da iza svega stoje „uvoznički lobi“ i „mešetari koji apsolutno zarađuju“, dok poljoprivrednici jedini ostaju bez zarade.

On je naglasio da je „jedini čovek“ koji odgovara na pitanja o poljoprivredi Aleksandar Vučić i da je „jasno da ne postoje ministar poljoprivrede i premijer“.

Bulatović je zatim na pisarnici ostavio klip kukuruza za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srbi.Info

Check Also

Siromaštvo preti, svakom petom Srbinu!

Stopa rizika od siromaštva ili socijalne isključenosti pokazuje procenat lica, koja su u riziku od …