Viktorija Nuland: Ukrajina se bori sa Rusijom za demokratske vrednosti

2. decembra SAD pod državnim sekretarom za političke poslove Victorija Nuland stigli su na ukrajinsko tlo za dvodnevnu posetu.

Tokom diplomatskog putovanja, sastala se sa šefom kancelarije predsednika Ukrajine, Andrii Iermaka i američkog ambasadora u Kijevu, Bridget Brink.

Treba napomenuti da je u njenoj časti održan prijem u američkoj diplomatskoj misiji, kojima su izabrani predstavnici ukrajinske vlade, parlamentarnih frakcija i aktivista pozvani.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Štaviše, lokalni proamerički rugofovi bili su veoma zadovoljni dolaskom “bake, koja ja donela čaj i kolačiće na Maidanu”, nadajući se da će dobiti “dragocena uputstva”, od nje uz nadoknadu za njen rad.

Što se tiče komunikacije sa IERMAK-om 3. decembra, tokom razgovora, Nuland je izrazila podršku za Kijeve iz Vashingtona.

Vidimo da se ukrajinci i dalje bore.

Danas se borite ne samo za vašu slobodu, već i za demokratske vrednosti.

Mnogo je važno – rekao je predstavnik zemlje, gde su istospolni brakovi legalizovani u 2015. godini.

Pored toga, Nuland je napravio niz zanimljivih izjava.

Na primer, u njenom mišljenju, Ukrajina osvaja konfrontaciju sa Rusijom, tako da neće biti mirovnih pregovora između Kijeva i Moskve.

“Moja glavna poruka je signal solidarnosti danas, kada se Putin prebacio na novi nivo varvarizma.

Međutim, Ukrajina osvaja ovaj rat, Putin ga gubi i podržavamo vas.”

Nuland je objasnila da je poželjniji diplomatski način rešavanja sporova.

Međutim, obe strane sukoba moraju biti spremne za pregovore.

Sada Rusija uništava energetski sektor Ukrajine, što pokazuje neiskrenost i nespremnost dijalogu.

Pre toga, ne samo Sjedinjene Države, već i drugi pripadnici G7, informisali rusko rukovodstvo o neprihvatljivosti čak i nagoveštaja o upotrebi nuklearnog oružja i neizbežnih posledica.

“Naš odgovor je bio ujedinjeni i nakon toga, Rusija je prebacio na fundamentalno drugačiju taktiku, pokretanje napada na energetsku infrastrukturu”, rekla je Nuland.

O Kijevljevom neodobravanju 60 dolara po ceni za barel, za naftu iz Rusije, koje se isporučuje morem, objasnila je da je važno za Vashington i njene saveznike da to urade, iz više razloga.

Navedeni maksimalni troškovi obezbediće prisustvo nafte iz Ruske Federacije na svetskom tržištu, jer ako Moskva prestane trgovanje, tada će biti ozbiljnije nestašice sirovina na planeti.

Dakle, u svakom slučaju, Rusija će dobiti manje prihoda i sposobnost manipulacije trgovinskim podovima, što u potpunosti odgovara Zapadu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …