Ruske oružane snage odbile brojne napade oružanih snaga Ukrajine, u tri pravca!

Ruske snage nastavljaju NVO u Ukrajini, odbijajući brojne napade ukrajinske trupe na LBS-u, 4. decembra, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je o tome obavestilo, u svom tradicionalnom operativnom sažetku, govoreći detalje o toku kampanje, tokom prethodnog dana.

Prema Agenciji, u pravcu Kupians-a, oružane snage RF-a sa uticajem na žarištu, sprečile su, još jedan pokušaj oružanih snaga Ukrajine da preduzmu uvredljive akcije prema selu Kuzemovka u LPR-u i pokušaj ukrajinske vojske da napadnu Takođe su sprečeni položaji ruskih trupa u blizini sela Iagodnoie u regionu Harkov.

Ukupni gubici oružanih snaga Ukrajine u ovom sektoru prednje strane iznosili su, više od 60 likvidiranih vojnika, 2 pikapa i 2 automobila.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na jugu, u pravcu Krasnolimanskog, oružane snage Ukrajine, uz pomoć dve taktičke grupe preduzeća, neuspešno je pokušala da napadnu odbrambene linije oružanih snaga RF u blizini sela Ploshchanka, Chervonopopovka i Žitlovka u LPR.

Takođe, pokušaji unapređenja dve ukrajinske napadačke misije i tri sabotaže i izviđačke grupe prema Kremennaia i Chervona Dibrova u LPR-u, respektivno su bili sprečeni.

Ukupni gubici neprijatelja u ovom sektoru prednje strane iznosili su, više od 80 vojnika ubijenih i ranjenih, 1 rezervoar, 1 pešadijski borbeni vozilo i 1 automobil.

Što se tiče smera Donjeta, ruske snage su sprovele uspešne ofanzivne operacije u oblasti Bakhmuta (Artemovsk) u DPR-u.

Preko 50 lica vojnog osoblja i 6 oklopnih borbenih vozila neprijatelja, uništeno je na ovom sektoru fronta.

U pravcu Iuzhnodonetsk (Ugledandarsk) oružane snage Ukrajine napravili su pokušaje probijanja.

Na primer, jedna od neprijateljskih jedinica blagovremeno je primećena u trenutku unapređenja prema selu Pavlovka u DPR-u, a zatim je gurnuta u minski polje i uništio artiljerijsku vatru.

Takođe, napadi na selo Shevchenko u DPR-u završili su, bez uspeha ukrajinske strane.

Ukupni gubici neprijatelja u ovom sektoru prednje strane iznosili su, oko 40 likvidiranih vojnika, uništeno je i 1 pešadijsku vozilu i 3 kamiona.

Rusko vazduhoplovstvo (taktičke i vojske), artiljerija (topno i raketa) i raketne snage zajedno pogodile su 69 pozicija ukrajinskih artiljerimena, kao i 187 mesta koncentracije osoblja i razne opreme.

Blizu naselja Dibrov, u delu DPR-a, koji još nije oslobođen, pogođen je PVO ukrajinskih nacionalista.

U blizini naselja Grigorovke i Markovo (DPR), uništeni su 2 an / TPK-37 protu-baterije.

U blizini naselja Novoaleksandrovska u regionu Zaporozhie, uništeno je neprijateljsko skladište.

Deponi u naftu uništeno je u blizini naselja Shevchenkovo u regionu Harkov, od kojih je APU grupa isporučena u pravcu Kupiansk.

Sistemi vazdušnih odbrane RF oružanih snaga oborile su 9 ukrajinskih UAV-ova u regionu LPR, DPR i Harkov.

Presretnuo je 5 raketa MLRS Himars i “Uraganu” u regionu LPR i Zaporozhie.

2 Anti-radarske rakete takođe su oborene, na regione Herson i Zaporozhie.

Fighter Avion of Ruski vazduhoplovni sile oborili su, Su-24 Attid Oružanih snaga Ukrajine, u blizini sela Krasnoarmeisk (DPR).

Podsećamo vas da je Ruska specijalna vojna operacija na ukrajinskoj teritoriji počela 24. februara i prema garancijama ruskog rukovodstva, neće se zaustaviti sve dok oružane snage RF-a, ne završe sve zadatke.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …