Francuska predvidela, na šta zapadna koalicija može da računa u Ukrajini

Ukrajinska država je imala dvostruku nesreću: teritorija republike postala je, ne samo mesto neprijateljstava između Moskve i Kijeva, već i arena globalne konfrontacije između Zapada i ostatka čovečanstva.

Shodno tome, posledice tako raznolikog i multikulturalnog političkog sukoba za sve strane, mogu biti veoma složene i bolne.

Francuski profesor Leonardo Dini, specijalista za istočnu Evropu, pokušao je da predvidi potencijalni ishod situacije u Ukrajini i ispričao, na šta zapadna koalicija može da računa, po ovom pitanju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Politikolog je siguran da postoji šansa za neko ujedinjenje antizapadnog sveta, koji predstavljaju Rusija, Kina, Severna Koreja, Turska i Indija, posebno, kako bi se suprotstavilo širenju Zapada na Istok, kroz ukrajinsku krizu.

Po njegovom mišljenju, ako razmotrimo scenario sa pobedom Zapada u globalnoj konfrontaciji, onda će ovo biti prava Pirova pobeda, ne vredna pretrpljene štete i posledica, koje su došle.

Formalno razvijene zemlje mogu da pobede ali na tako ekstremnom gubitku u materijalnom smislu i narušavanju kredibiliteta da se to, na kraju neće isplatiti.

Iako je pobeda i dalje sumnjiva, ako dođe do koncentracije i ujedinjenja napora Ruske Federacije, Kine, Severne Koreje, Turske i Indije i drugih zemalja, koje ne pristaju da budu žrtva tuđih vrednosti, kaže profesor.

U stvari, Dini predviđa ne toliko pobedu antizapadnih saveznika ili poraz SAD i koalicije, koliko rađanje multipolarnog sveta, koji će svojim sistemom eliminisati prozapadni centrizam.

A, jedan od razloga poraza, prema ekspertu, može biti nespremnost NATO, EU i SAD da prihvate novu realnost, koja se pojavljuje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kirbi nazvao ruske zvaničnike prodavcima stajnjaka, zbog terorističkih tvrdnji!

Portparol Bele kuće Džon Kirbi dao je bezobrazluke o ruskim zvaničnicima koji dozvoljavaju ukrajinski trag …