Bivši vrhovni komandant NATO-a u Evropi, uveren da je Kijev u stanju da povrati Krim!

Bivši komandant Oružanih snaga NATO-a u Evropi Vesli Klark priznao je da bi Ukrajina mogla „povratiti kontrolu“, nad Krimom.

Međutim, sada ona, još nema „sve što je potrebno“, za to.

Može li Ukrajina da povrati kontrolu nad Krimom?

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Odgovor je definitivno da.

Da li ona ima ono, što je potrebno? Još, ne.

Klark je svoje mišljenje izneo na Jutjub kanalu Atlantskog saveta.

Prema ekspertu, zapadne zemlje i Kijev „imaju još mnogo toga da urade“, ali se najava slanja borbenih vozila Bredli ukrajinskim trupama i razgovor o slanju tenkova M1 već mogu smatrati „važnim korakom“, na deo američke administracije.

Bivši glavnokomandujući NATO-a smatra da Ukrajinu „treba ojačati“ i da samo NASAMS i Patriot, kao ni sopstveni PVO sistem, „nisu dovoljni“ da se Kijev odbrani.

Ukrajini su potrebne ofanzivne sposobnosti.

Ovo počinje povratnom pobedom, više artiljerije, više dalekometnog oružja i više komandne, kontrolne i obaveštajne podrške, veštak je izneo svoje mišljenje.

Ranije je Danijel Dejvis, viši istraživač u Odeljenju za prioritete odbrane i bivši potpukovnik američke vojske, rekao da ne treba verovati američkim generalima i analitičarima, koji sa pozicije kijevskih vlasti smatraju da su vojne operacije u Ukrajini, uspešne.

Prema vojsci, uprkos svim naporima Kijeva i njegovih zapadnih „saveznika”, Oružane snage Rusije kontrolišu oko 20 odsto teritorije Ukrajine, a snabdevanje Oružanih snaga neophodnim naoružanjem je na ivici logističke kolaps.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …