Partizan spalio Bajern u Minhenu! Zvezda na +16 protiv Makabija, usred Tel Aviva!

Košarkaši Partizana pobedili su minhenski Bajern rezultatom 82:71 u 24. kolu Evrolige.

Crno-beli su sada u Nemačkoj ostvarili 13. pobedu u sezoni i uz 11 poraza mogu da gledaju ka putu koji vodi u Top 8, iako do toga ima još mnogo utakmica.

Podsetimo, Partizan je i u Beogradu pobedio Bajern i sa širokim osmehom se vraća u Srbiju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Utakmica u Minhenu je počela minutom ćutanja za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji, a prvi posed je Gilspi završio zakucavanjem i Bajern poveo, da bi kontrolu preuzeo Partizan.

Kevin Panter i Jam Madar preuzimaju odgovornost, a onda se trojkom nadovezao Džejms Naneli, da bi spektakularnim zakucavanjem vođstvo rezultatom 13:5 doneo Matijas Lesor.

Nakon ove serije je Partizan malo stao, pa je usledila serija Bajerna 8:2 preko Rubita i Jaramaza za 15:13, a onda još nekoliko izgubljenih lopti i loša reakcija u poslednjim minutima prve četvrtine kada Vimberg beži svima i uz zvuk sirene pogađa za 19:19.

Drugu četvrtinu Partizan počinje poenima Lesora na asistenciju Nanelija, da bi Volden trojkom doneo Bajernu vođstvo 24:23, prvo još od prvog napada i poena Gilspija u reketu.

Kevin Panter se ponovo javio, nakon poena Jaramaza za 26:23 on je pogodoio trojku za izjednačenje i ubacio svoj 11. poen, da bi na kraju deonice izvukao i bitan faul Bonge za tri slobodna bacanja i uz Egzuma nosio crno-bele do +6 na poluvremenu, kada je na semaforu stajalo 39:33 u korist beogradskog tima.

Naštimovani Nedović izvadio Zvezdu iz ponora – najteže gostovanje opravdalo epitet

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi rezultatom 86:89 u meču 24. kola Evrolige.

Crveno-beli su tako napokon prekinuli negativan niz od četiri poraza u kontinentalnom takmičenju, a ujedno produžili i onaj pobednički protiv izraelskog predstavnika na pet.

Igrač utakmice je bio Nemanja Nedović koji je utakmicu završio sa 28 poena (5/7 za dva, 6/9 za tri), dve asistencije, po jednim skokom i ukradenom i četiri izgubljene lopte za nepunih 23 minuta na parketu.

Samo mu je jedna trojka falila da izjednači rekord kada je 2020. godine pogodio sedam šuteva iz daljine protiv Makabija na istom mestu i ostvario najbolji učinak u Evroligi u dresu Panatinaikosa sa 39 poena.

Pratili su ga “x” faktori na ovom meču Luka Mitrović i Ognjen Dobrić sa po 14, odnosno 12 poena. Dvocifreni su bili još Filip Petrušev sa 12 i Luka Vildosa sa 10 poena, od čega je veći deo stigao u penal završnici kada Argentincu nije zadrhtala ruka.

Na drugoj strani je utakmicu karijere odigrao Vejd Boldvin koji je meč završio sa 38 poena i po pet skokova i asistencija. Za tri je šutirao 6/9 uprkos činjenici da je pre ovog meča iz daljine bio na 28 odsto.

Bonzi Kolson je ostao na 16 poena i pet skokova, dok je dvocifren bio još samo Darun Hilijard sa 10 poena.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vedrana Rudan otkrila da boluje od raka!

Vedrana Rudan na svom internet sajtu objavila je ove tužne vesti. Naime, spisateljica je slomljena …