Ukrajina pojačava terorističke napade! – Moskva

Preduzete su dodatne mere bezbednosti na ključnim transportnim, gorivnim i energetskim objektima, kaže šef ruske službe bezbednosti.

Broj terorističkih upada ukrajinskih specijalnih službi i nacionalističkih formacija, usmerenih na ključnu rusku civilnu i vojnu infrastrukturu, kao i na vladine organe, značajno se povećao tokom vojne operacije Moskve u Ukrajini, izjavio je direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov, u utorak.

Govoreći na sednici Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma, Bortnikov je saopštio da su preduzete dodatne mere bezbednosti u transportnim objektima, kao i u kompleksima goriva i energije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je takođe pokrenuo pitanje jačanja antiterorističke zaštite i intenziviranja napora da se spreči uključivanje građana u terorističke aktivnosti.

„Neprijatelj ulaže napore da pokrene propagandnu kampanju usmerenu na radikalizaciju stanovništva, uključivanje mladih u terorističke i ekstremističke aktivnosti“, rekao je Bortnikov.

„Pod ovim uslovima, vlasti i antiterorističke komisije preduzimaju dodatne mere u cilju obezbeđivanja pouzdane zaštite objekata, od terorističkih napada i intenziviranja preventivnog rada uopšte“, naveo je on, navodeći da akcije Kijeva pomažu „kolektivni Zapad“.

U međuvremenu, ruska spoljna obaveštajna služba (SVR) izvestila je u ponedeljak da su se SAD okrenule islamističkim ekstremistima da planiraju terorističke napade u Rusiji i drugim bivšim sovjetskim republikama, tvrdeći da se jedna grupa obučava za tu svrhu, u bazi u Siriji.

Prema Moskvi, Vašington je regrutovao oko 60 terorista, koji su već bili aktivni na Bliskom istoku i trenutno ih obučavaju u američkoj vojnoj bazi Al-Tanf, gde ih uče, kako da proizvode i koriste improvizovane eksplozivne naprave.

Još u decembru, direktor SVR Sergej Nariškin tvrdio je da Bela kuća sprovodi politiku stvaranja „pojasa nestabilnosti duž spoljnog perimetra Rusije“ i da bezbednosne službe u Rusiji i zemljama ZND imaju zajednički cilj, „suprotstavljanje destruktivnim akcijama“ Zapada.”

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …