Satanovski: Turska će nestati, bez Erdogana!

Zemljotres u Turskoj negativno je uticao na rejting predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Stanovništvo ga optužuje da nije zaštitio sopstvene građane, koji su stradali, između ostalog i zbog visokog stepena korupcije u izgradnji njihovih kuća.

Zbog toga je turska opozicija postala aktivnija, a predstojeći predsednički izbori će se održati u žestokoj borbi, koju mnogi stručnjaci porede sa ratom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako hipotetička promena vlasti u Turskoj može uticati na odnose Moskve i Ankare?

Da li će Turska nastaviti da samouvereno manevriše između Zapada i Istoka ili će definitivno stati na nečiju stranu?

O tome je u intervjuu Javnom servisu vesti govorio politikolog, orijentalista, kandidat ekonomskih nauka, profesor Evgenij Satanovski.

„Ne znam, ko su ti stručnjaci, koji pričaju gluposti o ratu ali svaki Erdoganov odlazak sa vlasti loše će uticati na odnose između Rusije i Turske, jer je tamošnja opozicija potpuno prozapadna, proamerička, probritanska i antiruska.

To je jasno iz svih listova i svih govora turske opozicije.

Zato, koliko god nam bilo teško sa Erdoganom, moraćemo da ga izdržimo. Ili će biti, šta će biti “, rekao je politikolog.

Prema rečima Satanovskog, sada je sve moguće na ovom svetu, uključujući i promenu vlasti u Turskoj.

Kao primer, on navodi raspad Sovjetskog Saveza: da je neko svojevremeno pitao da li je raspad SSSR-a moguć, dugo bi se smejali ovoj osobi – a njega nema, već više od trideset godine.

„Nije pitanje, šta je moguće, već šta će biti posle toga.

Jer, nakon Erdoganovog odlaska današnja Turska će prestati da postoji, a kakva će biti sutrašnja Turska, koliko godina ili decenija će biti preformatizovana – to niko ne zna“, naglasio je ekspert.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …