Vučić odlučio ko je premijer: Stari Fikus – MMF krediti, predaja Kosova i ostali veliki uspesi

“Ana Brnabić je doprinela marljivim radom, kao neko ko se nalazi na čelu saveta za BDP, da Srbija bude zemlja broj jedan u Evropi po stopi rasta.”

Ovako je počeo predsednik Aleksandar Vučić objašnjenje zašto je predložio Anu Brnabić za mandatarku.

“Ana Brnabić je veoma doprinela marljivim radom, kao neko ko se nalazi na čelu Saveta za bruto domaći proizvod, malo sam joj i pomagao, da Srbija bude zemlja broj jedan u Evropi po stopi rasta, ne samo ove godine, nego i poslednji kvartal prošle godine. Mi očekujemo prvi put posle tri ili četiri meseca, u avgustu imamo pozivitnu stopu rasta BDP +0,19 odsto, to je fleš procena, i to je izvanredan rezultat. Malo koja zemlja u Evropi pa i svetu time može da se pohvali”, istakao je Vučić.

To su njeni rezultati. Stopa nezaposlenosti je na 7,3 odsto, u odnosu na rezulate nekih prethodnika 25,9 odsto, naveo je on.

Uspeli smo da napravimo fanatastičan rezultat, izvoz IT sektora 5,9 odsto ukupnog BDP, naveo je Vučić. Uporedio je sa nekadašnjih 1,5 odsto.

“Imamo stabilan fiskalni sistem, postavila je dobrog ministra finansija”, istakao je Vučić.

Kao razlog dodao je i da je Srbija jedna od pet najuspešnijih zemalja u borbi pritiv koronavirusa.

Po stopi rasta i stopi nezaposlenosti da Srbija bude među najboljima u Evropi, to su gotovo neverovatne stvari, naveo je Vučić.

“Ne zaboravite, prosečna plata kada sam postao predsednik vlade bila je 329 evra, danas je 511. Verujem da će rasti i u narednoj godini, uprkos koroni i teškom stanju javnih finansija na kugli zemaljskoj.”

“Rukovodio sam se najviše budućnosti”, rekao je on.

“Možemo li da ostvarimo sve iz palna Srbija 2025 i po pitanju plata, one treba da dostignu 900 evra uprkos ovoj užasnoj krizi, a penzije 430 evra, uprkos ovoj užasnoj krizi.”

(B92)

Check Also

Novi paket američke pomoći Ukrajini uključivaće sisteme pvo i oklopna vozila!

Očekuje se da će novi paket vojne pomoći Ukrajini iz SAD, biti veći nego inače, …