Dodik: Sankcije i osuda Rusije staviće tačku na prijateljstvo Srba i Rusa!

Predsednik Republike Srpske BiH Milorad Dodik izjavio je da bi ulazak Srba u antiruske sankcije mogao prekinuti prijateljstvo sa Rusijom.

On je to izjavio u intervjuu za Kosovo onlajn.

„Mislim da Zapad, zbog svoje bahate politike, nikada nije prihvatio i realno razmatrao zahtjeve Rusije da se ne približava njenim granicama“, rekao je Dodik.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je dodao da se politika zapadnih država objašnjava činjenicom da ih Rusija, kao jaka država uopšte ne interesuje.

Dodik smatra da je Zapad „zadovoljan nestabilnom Rusijom“.

„Ako kažemo da osuđujemo Rusiju, Putine, pridržavamo se sankcija, uvodimo vize za Ruse u Bosni i Hercegovini, da li neko misli da ćemo dobiti nešto od Zapada?

I zauvek bismo izgubili prijatelje, koji su nam se ispostavili jedini oslonac u istoriji“, rekao je predsednik Republike Srpske.

Predsjednik Dodik je ranije rekao da uvođenje viza za državljane Ruske Federacije za ulazak u Bosnu i Hercegovinu (BiH) nije na dnevnom redu, uprkos pozivu Evropske komisije.

Prema njegovim rečima, Evropska unija je mnogo puta zahtevala od republike da uradi „nešto u ime neke njihove zajedničke politike”.

Prema važećem zakonodavstvu, Rusi ulaze, izlaze i borave u BiH, bez vize ako njihov ukupni boravak u zemlji ne prelazi 30 dana, u roku od 60 dana, počevši od dana prvog ulaska.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …