Putin: “Teško ih je nazvati idiotima, jer nisu glupi…”

Tokom obraćanja članovima oba doma Ruskog parlamenta, ruski predsednik najavio da Rusija prekida učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju.

“Zaustavljamo učešće u sporazumu. Ponavljam, ne izlazimo iz tog sporazuma nego prekidamo svoje učešće. Najpre treba da shvatimo šta žele pre svega Francuska i Britanija i u skladu s tim ćemo se ponašati”, rekao je Vladimir Putin.

“Nema potrebe da lažu i da se pretvaraju da su pobornici mira. Svi znamo da ističe važnost nekih sporazuma i svi se bliže razvoju novog nuklearnog oružja. I mi ćemo ali ne prvi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ali ako SAD izvedu testiranje nuklearnog oružja, učinićemo ga i mi”, poručio je Putin, dodavši da već postoje informacije o tome da se zvanični Vašington za to sprema.

Reč je, podsetimo, o sporazum Novi START, koji je jedini preostali sporazum o kontroli trke u nuklearnom naoružanju između Amerike i Rusije.

Sporazum Novi START između Rusije i SAD potpisan je 8. aprila 2010. u Pragu i zamenio je Ugovor o strateškom ofanzivnom naoružanju iz 1991.

“Ali mi ćemo se ponašati, onako kako mi mislimo da treba. I to nema nikakve veze sa neprijateljskim odnosima prema nama, iako oni žele naš poraz.

Teško ih je nazvati idiotima, jer nisu glupi. Žele da nam nanesu poraz, a da kontrolišu naše nuklearno naoružanje”, istakao je ruski lider.

Podsetio je da su SAD i NATO direktno rekli da im je cilj strateški poraz Rusije.

“Posle toga, poseta odbrambenim objektima Rusije nije opcija”, istakao je ruski lider.

“Početkom februara NATO je tražio da se vratimo ugovoru o neširenju strateškog naoružanja, uključujući i inspekcije objekata.

To je pozorište apsurda. Znamo da je Zapad pomogao kIjevskom režimu u napadu na objekte na teritoriji Ruske Federacije, a u isto vreme žele da pregledaju naše objekte”, naveo je Putin.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …