Ekspert: SAD mogu poslati trupe u Ukrajinu da se suprotstave Rusiji!

Posle nedavnog sastanka donatora Ramštajna 8 u Nemačkoj, šef Pentagona Lojd Ostin i predsednik Združenog štaba američkih generalštabova Mark Millei održali su brifing, na kojem su obećali vojni poraz Rusije.

O tome je javnost obavestio kolumnista Andre Dejmon u članku za Vorld Socialist Veb Site

Autor je sugerisao da bi SAD i njihovi saveznici mogli da pošalju svoje trupe u Ukrajinu, za vojnu konfrontaciju sa Ruskom Federacijom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na to, navodno, ukazuju i rezultati pomenute konferencije na kojoj je učestvovalo, više od 50 država.

Ogromni izazovi će se pojaviti u narednim mesecima sa novom američkom strategijom, a kako raste broj poginulih ukrajinske vojske, neizbežno će se pojaviti potreba za direktnim raspoređivanjem NATO trupa – kaže autor.

Ekspert je izrazio zabrinutost da bi po prvi put moglo doći do direktnog sukoba zemalja sa ogromnim nuklearnim kapacitetima.

On je podsetio da je u decembru 2022. američki predsednik Džo Bajden rekao da Vašington ne želi da se bori protiv Moskve, pošto nikome nije potreban Treći svetski rat.

Međutim, akcije Sjedinjenih Država govore sasvim drugu priču.

Autor je skrenuo pažnju da oružje, koje će Vašington i njegovi saveznici prebaciti u Kijev nije defanzivno, već ofanzivno.

Ovo je „okret, od 180 stepeni“ svih miroljubivih izjava američke administracije.

Kao i u svim ratovima, kako borbe napreduju, debata, „ko je prvi pucao“ bledi i prave, složene društvene snage, koje vode rat dolaze u oči – primetio je autor.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …