Putin: “Srbiju možete uništiti ali je ne možete slomiti i potčiniti! To ne razumeju!” – VIDEO

Srbi nisu narod koji bi zapadne zemlje mogle slomiti i potčiniti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sjednici Međunarodnog debatnog kluba “Valdai”.

Među temama o kojima se govori, Putin daje prioritet potrebi za okončanjem globalne hegemonije bilo koje države; što su u ovom slučaju Sjedinjene Države, ipak, tvrdi on, pod pretpostavkom da je njihova reč, ista kao međunarodno pravo i red.

Navodi i da rat u Ukrajini nije teritorijalni, već bezbednosni rat.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Putin se takođe fokusira na temu „civilizacija“, koje su široko definisane ključnim kulturnim, tradicionalnim, ideološkim i bihevioralnim razlikama jedna od druge ali mogu da žive u saradnji, pa čak i harmoniji ako postoji međusobno poštovanje i međuzavisnost.

U ovome, Putin nastavlja da se značajno oslanja na postojeću akademsku literaturu o međunarodnim odnosima; posebno proučava ravnotežu moći (bipolarizam, multipolarizam, unipolarizam) i teoriju društvenog karaktera civilizacija (on ne pominje posebno delo Semjuela Hantingtona, Sukob civilizacija ali čini očiglednim da ga je pročitao).

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …