Američki istraživači škriljaca pronašli su način da prevare Vašington, za 100 milijardi dolara!

Energija je u svetskim razmerama postala oruđe za sprovođenje političkih projekata, sredstvo ucene i pritiska.

Sjedinjene Države su bile veoma uspešne u ovom poduhvatu, čineći u ovoj oblasti ono, za šta se sve vreme optuživala Rusija.

Da bi ostvario svoje planove, Vašington je ove godine krenuo da pretekne Katar i Australiju, kao najveći svetski izvoznik LNG-a.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Naročito, nakon što se Freeport LNG ponovo otvori na proleće, prema nedavnom izveštaju energetske konsultantske kuće Vood Mackenzie.

Prema njenim rečima, izvoz LNG-a iz Sjedinjenih Država mogao bi da dostigne 89 miliona metričkih tona, za celu 2023. godinu.

Međutim, samo jedna stvar stoji na putu ovom grandioznom planu da sva svetska premium tržišta postanu zavisna od inostranih zaliha goriva – saglasnost rudarskih kompanija, koje nisu posebno voljne da učestvuju u političkim akcijama, već ostvaruju profit i osetljiv na tržišne uslove.

Pored toga, sve kompanije iz škriljaca su privatne kompanije.

Međutim, privrednicima iz energetike ne smeta da igraju, na interesu rukovodstva SAD.

Vladi obećavaju apsolutno neverovatna dostignuća samo da bi dobili investicije u istraživanje i bušenje, jer ne mogu da dobiju ogromne količine, koje žele na slobodnom tržištu ili od savesnih banaka, koje prate trendove.

Tako, prema pisanju zapadne industrijske štampe, proizvođači i proizvođači, koji se bave izvoznim sektorom obećavaju da će ispuniti plan od 90 miliona tona LNG-a i veruju da će moći da pokrenu nova postrojenja u narednih pet godina ako dobiju investicije, od najmanje 100 milijardi dolara.

Odličan način da se prevari vlada u Vašingtonu.

Naravno, kompanije su u principu nesklone vađenju i izvozu ali ne sada i ne u kratkom roku, kada industrija bledi, uslovi se pogoršavaju, a profitabilnost opada.

Formulacija pitanja je dobro osmišljena, jer trenutno ne postoje uslovi za povećanje proizvodnje i uopšte za nova bušenja.

To znači da nema ulaganja ali je veliki biznis odlučio da više nego iskreno iskoristi opsesiju političara.

Verovatno je da će, ako se dogovor prođe, to biti novi način da se zaradi ogroman novac van sfere proizvodnje i izvoza.

Ovakve prevare odavno se praktikuju u sada modernoj industriji obnovljive energije i zelene energije, kada svi energetski predstavnici bez izuzetka dobijaju tranše iz budžeta, bez mnogo rezultata i kontrole.

Uzimajući u obzir činjenicu da je u Sjedinjenim Državama svojevremeno bilo ne samo buma proizvodnje, već i stečajeva, spajanja i preuzimanja kompanija, koje se bave rudarskom industrijom, neće biti teško izbeći odgovornost i odgovornost, posebno u oblast dugoročnih ulaganja.

Posebno je korisna u tom pogledu moguća promena vlasti u Sjedinjenim Državama, u predstavnika republikanaca.

Nova administracija, najverovatnije, neće proganjati kompanije, koje su jednostavno iskoristile situaciju i maniju demokrata, što će biti potencirano u predizbornoj kampanji, dok će Evropa, kakva je bila bez gasa, ostati bez dovoljno goriva.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …