Klanica u Donjecku! Uništeno preko 500 militanata! – VIDEO

Ministarstvo odbrane: Oružane snage Rusije uništile su do 500 vojnika Oružanih snaga Ukrajine tokom ofanzive u pravcu Donjecka.

Gubici ukrajinske vojske na Donjeckom pravcu za protekli dan iznosili su skoro pola hiljade boraca, proizilazi iz izveštaja Ministarstva odbrane.

„Na pravcu Donjecka, tokom nastavka aktivnih dejstava jedinica Južne grupe snaga, vazdušnih udara i artiljerijske vatre, dnevno je poginulo i ranjeno do 490 ukrajinskih vojnika“, navodi se u poruci.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pored toga, ruske trupe su tamo uništile jedan tenk, tri borbena vozila pešadije, četiri pikapa, devet automobila, dve haubice Msta-B, tri D-30, jedan D-20 i jedan američki M777.

Na pravcu Kupjanska, jedinice Zapadne grupe su pobedile ukrajinske snage u oblastima Novoselovski (LNR), Grjanikovka, Timkovka i Tabajevka (regija Harkov).

Tamo je za dan uništeno preko 90 ukrajinskih vojnika, jedan tenk i šest vozila.

U pravcu Krasnolimanskog, grupacija Centra je napala neprijatelja u oblastima Jampolovka (DNR), Červonopopovka i Kuzmino (LNR).

Ovde su Oružane snage Ukrajine izgubile oko 150 ljudi, dva borbena vozila pešadije, pet oklopnih vozila i MLRS Grad.

Na južno-donjeckom i zaporoškom pravcu avijacija i artiljerija grupe Vostok porazili su jedinice ukrajinske vojske u oblastima Vodjani, Vuhledar,

Novopolj (DNR), Ščerbakov i Kamenski (Zaporoška oblast).

Tu se gubici neprijatelja procenjuju na oko 80 ljudi, jedan tenk, dva borbena vozila pešadije, tri kamioneta i dve haubice D-20.

U pravcu Hersona ruska vojska je za dan uništila preko 70 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, 20 vozila, haubicu D-30 i američki M777.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne trupe i artiljerija pogodile su 83 artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine, ljudstvo i tehniku u 197 okruga.

Borci su za dan oborili dva helikoptera Mi-8, a jedinice PVO još jedan Mi-8 i 11 dronova.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …