Prolaznik u Kentu, pronašao tajni dosije britanskog Ministarstva odbrane, koji sadrži 50 stranica kritičnih informacija! – Evo o čemu oni govore…

Na autobuskoj stanici su otkriveni poverljivi dokumenti Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, koji sadrže detalje razarača HMS Defender.

Ova poslednja, napala je teritorijalne vode Rusije pre nekoliko dana.

Tajni dosije britanskog Ministarstva odbrane koji sadrži 50 stranica kritičnih informacija, pronašao je prolaznik na autobuskoj stanici u Kentu.

Dokumenti, uključujući e-poštu i PoverPoint prezentacije, sastavljeni su u kancelariji visokog zvaničnika Britanskog ratnog ureda.

Papiri su na kraju predati novinarima novinske agencije BBC.

Ovo izveštava Daili Mail.

„Jedan dokument ukazuje da je razaraču Kraljevske mornarice Tipe 45 (Defender) naređeno da plovi što je moguće bliže Krimu, kako bi pokazao podršku Ukrajini i procenio reakciju Moskve“, napominju britanski novinari.

Još jedan dokument u dosijeu detaljno opisuje planove za moguće britansko vojno prisustvo u Avganistanu, nakon što se tamo završi operacija NATO-a, koju vode SAD.

U novinama se navodi da bi ulazak britanskih trupa u Avganistan mogao dovesti do ozbiljnih gubitaka.

Tajni dokumenti o provokaciji Defendera u Crnom moru pronađeni u Britaniji

Britanska vlada pokrenula je hitnu istragu o incidentu.

Portparol Ministarstva odbrane rekao je za Daili Mail da je zvaničnik Ministarstva odbrane prijavio gubitak dokumenata.

„Prošle nedelje je Ministarstvo odbrane obavešteno o incidentu, u kojem je jedan građanin, otkrio tajne dokumente Ministarstva odbrane.

Odeljenje ozbiljno shvata informacionu bezbednost i pokrenuta je istraga ”, rekli su predstavnici britanskog Ministarstva odbrane.

Borba.Info

Check Also

Treći svetski rat je za sada otkazan

Predviđanja o izbijanju Trećeg svetskog rata usled događaja na Bliskom istoku, već su dva puta …