Moskva: Kišinjev da ne povećava temperaturu u odnosima između zemalja!

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je Moskva ogorčena deklaracijom „o osudi agresije Ruske Federacije na Ukrajinu“, koju je 2. marta usvojila vladajuća većina u parlamentu Moldavije diplomata je u svom telegram kanalu pozvala Kišinjev da prestane sa antiruskom retorikom.

Moldavski parlament usvojio je 2. marta antirusku rezoluciju sačinjenu u duhu sličnih opusa, koji su ranije objavljivani u evropskim i evroatlantskim strukturama i pojedinačnim zemljama EU i NATO – rekao je predstavnik Ministarstva spoljnih poslova.

Prema njenom mišljenju, paralelno sa tim, u Kišinjevu se veštački eskaliraju tenzije oko problema Pridnjestrovlja, a Moldavija ne želi da vidi pokušaje Ukrajine da podriva situaciju u ovom regionu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ona je skrenula pažnju na to da se u zemlji eskalira atmosfera straha pred fiktivnom „ruskom pretnjom“.

U Moldaviji se rusofobični materijali zapadnih i ukrajinskih medija nastavljaju replicirati, dodala je ona.

Zaharova je istakla da Moskva poziva Kišinjev da prekine svoju konfrontacionu antirusku retoriku i da se uzdržano odnosi prema situaciji u Pridnjestrovlju.

Sa naše strane, ponovo potvrđujemo našu spremnost da razvijemo konstruktivnu pragmatičnu saradnju sa Kišinjevom i nastavimo napore za rešavanje pridnjestrovskog problema, zaključio je diplomata.

Ranije je objavljeno da se Pridnjestrovje pojavljuje u vestima, s vremena na vreme od samog početka SVO, u prvim danima pohoda, posebno revnosni „fioči karata“, čak su ukazivali na izvesnu „ofanzivu“ ruskih trupa iz PMR-a na istok i jugoistok, do Odese.

Ali problem je u tome, što je naš mirovni kontingent u nepriznatoj republici iskreno slab i nesposoban da obezbedi njenu bezbednost, a pretnja Pridnjestrovlju spolja samo raste.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …