Ursula fon der Lajen šokirala svet objavom o Rusiji!

Zemlje Evropske unije i SAD razvijale su sankcije Rusiji pre početka specijalne operacije u Ukrajini, izjavila je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen tokom Minhenske bezbednosne konferencije, objavljen je snimak govora političara na njenom Tviteru.

Prema njenim rečima, objavljivanje obaveštajnih službi Sjedinjenih Država na temu raspoređivanja trupa na granicama Rusije, podstaklo je Evropu na takve akcije.

„Moj kabinet u Evropskoj komisiji, počeo je da radi sa Belom kućom i Ministarstvom finansija, već u decembru na mogućim sankcijama Rusiji, u slučaju sukoba sa Ukrajinom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U stvari, nadali smo se da nećemo morati da koristimo ove sankcije“, rekao je političar.

Ona je dodala da su, pre svega, sankcije trebalo da pogode visokotehnološka i nezamenljiva dobra Zapada, na ruskom tržištu.

Ranije je generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg rekao da se Severnoatlantska alijansa priprema za sukob u Ukrajini, od 2014.

On je napomenuo da ruska specijalna operacija „nije promenila alijansu“, već je samo demonstrirala značaj najvećeg jačanja kolektivnog odbranu, koju je izvršio.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …