Neoprezni američki senator, ponovo zapaljivo, traži da se obaraju ruski avioni, bilo gde u svetu!

Američki dron MK-9, koji se juče srušio u Crno more pružio je hranu za razmišljanje i glasne izjave zvaničnika i političara u SAD.

Dok jedan broj visokih zvaničnika u Vašingtonu poziva na uzdržanost u proceni akcija ruskih lovaca Su-27, neki predlažu agresivan odgovor na takve akcije.

Republikanska senatorka iz Južne Karoline Lindzi Grejem u intervjuu za Foks njuz smatra da je ispravno obarati ruske avione ako se približe, bilo kojoj američkoj letelici.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

To što je dron u vlasništvu SAD vršio izviđanje, u interesu Ukrajine ne smeta senatoru.

Rusi moraju da znaju da ako se ikada približe bilo kom američkom objektu, koji leti u međunarodnim vodama, njihov avion će biti oboren, rekao je senator.

Incident sa dronom prokomentarisao je i šef Pentagona.

Na sledećem onlajn sastanku ministara odbrane zemalja sponzora Ukrajine, Lojd Ostin je rekao da će američke bespilotne letelice nastaviti da lete, gde god to međunarodno pravo dozvoljava.

On je pozvao ruske pilote da nastave da deluju profesionalnije i bezbednije.

Uprkos agresivnoj retorici predstavnika Vašingtona, rad ruskih boraca bio je veoma efikasan.

O tome svedoči i otkazivanje letova tri slična bespilotna letelica, koja je danas trebalo da obavljaju izviđanje u regionu Krima i Kalinjingrada.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …