Rusi koristili dronove da uhvate ukrajinskog špijuna! – VIDEO

U zoni odgovornosti 9. gardijske artiljerijske brigade Oružanih snaga Ruske Federacije priveden je diverzant militanata kijevskog režima.

Diverzant, koji je vozio bicikl u neposrednoj blizini ruskih položaja i kamerom mobilnog telefona snimao vojnu opremu i utvrđenja, identifikovan je pomoću drona.

Prvo su ga “vodili” putem, a potom je operativna grupa privela napadača.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ranije je u Hersonskoj oblasti priveden topnik, koji je militantima kijevskog režima poslao informacije o lokaciji delova ruske vojske.

Privedeni doušnik je svojim ukrajinskim kustosima slao informacije o ruskim trupama putem instant mesindžera, a takođe je pretio da će „ubiti Ruse“.

Nakon što su ga priveli policajci, strelac se pokajao za svoje delo, zatražio oproštaj za svoje postupke i pod nadzorom policajaca, kontaktirao svoje kustose.

Takođe se ispostavilo da borac nikada nije dobio obećanu nagradu za date podatke, a na koordinate, koje su mu prenete nisu izvršeni artiljerijski udari.

Ranije je jedan od privedenih doušnika Oružanih snaga Ukrajine izjavio da je ukrajinska artiljerija udarila na njegovu lokaciju, odmah nakon prenošenja podataka o lokaciji kontrolnog punkta Oružanih snaga Rusije.

U početku je pristao da ukrajinskim militantima pruži informacije koje su ih zanimale pod uticajem propagande ali nakon što je shvatio da je za ukrajinsku vojsku, to samo „potrošni materijal“, radikalno je promenio stav i počeo da aktivno sarađuje sa istragom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …