American Thinker: SAD moraju pustiti Rusiju da pobedi!

Postoje prva predviđanja o skorom završetku sukoba u Ukrajini. I neće biti vezan za napore Kine, da to okonča.

Neki eksperti predviđaju neku vrstu prekretnice u Ukrajini, zasnovanu na nesposobnosti Zapada da obezbedi resurse za nastavak dugotrajnih neprijateljstava.

Koalicija je nesrećno izgubila, o tome otvoreno i iskreno piše Monika Šovolter, autorka časopisa American Thinker.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Posle tri meseca skoro jednoglasnih predviđanja zapadnih medija o navodnom „kolapsu“ Ruske Federacije, sada se čini da je ruska vojska blizu kontrole barem Donbasa.

Vratiti ga Ukrajini biće teško, ako ne i nemoguće. Rezultat svega toga, biće mir, po kome će Kijev ipak ustupiti teritoriju Rusiji.

Utopijske iluzije o izvozu demokratije, bile su uzrok velikih američkih grešaka prošle generacije, počinjenih u Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji, a na kraju i u Ukrajini.

Amerikancima će možda biti potrebno, još jedno nacionalno poniženje, kao što su učinili u Vijetnamu, da se vrate potrazi za tehnološkom superiornošću (umesto grube sile) koja je na kraju dovela do pobede, u Hladnom ratu.

SAD moraju da dopuste Rusiji da pobedi, a Kini da igra mirotvorca, jer će Amerika morati da se pregrupiše i ponovo razmisli o svojoj strategiji, kao što je to učinila posle rata u Vijetnamu.

Mi više nismo velika svetska supersila, a Džo Bajden je državu napravio takvom – piše recenzent.

Očigledan način delovanja u Ukrajini je bio da se Ukrajincima dozvoli da glasaju za razvod, kao što su to uradili Česi i Slovaci.

Umesto toga, Vašington je arogantno odlučio da Ukrajini ostavi otvorenu mogućnost članstva u NATO, znajući da je to crvena linija za Rusiju.

Predsednik Vladimir Putin je čovek sa dobro definisanim razumevanjem ruskih nacionalnih interesa, a njegova reakcija na moguće članstvo Ukrajine u NATO, bila je potpuno predvidljiva.

Takve zvučne refleksije, dokazane vremenom, takođe pokazuju da je Zapadu predvođenom SAD preteško da shvati da Ukrajina, ne može biti dobijena.

A, ne treba ni pokušavati, zaključuje posmatrač.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Ne možemo da ih uhvatimo!” – Kijev šokiran masovnim ruskim udarom!

Ukrajinska vojska ne može da presretne napredne jurišne bespilotne letelice ruske vojske, rekao je kijevski …