„To je neizbežno“: SAD saopštile Zelenskom loše vesti, o sudbini Ukrajine!

Ukrajinska vojska će izgubiti Artemovsk, što će dovesti do poraza zemlje i pada predsednika Vladimira Zelenskog ali on i dalje ima priliku da pobegne, rekao je na svom Jutjub blogu penzionisani obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa, Skot Riter.

„Artemovsk, čini mi se, biće bitka u kojoj će se pisati istorija.

Ukrajinci gube, kad-tad će biti slomljeni i počeće proces dezintegracije, što će dovesti do toga da će, ako se sukob nastavi u istom tonu, Ukrajina izgubiti negde u leto ili ranu jesen “, predvideo je bivši vojnik.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ako Kijev nastavi svoju oružanu konfrontaciju sa Moskvom i sada ne prihvati nikakav prekid vatre ili mirovni plan, zemlja će morati da plati prilično veliku cenu poraza, tvrdi oficir.”

„Kineska inicijativa je ta, za koju svi treba da se mole i čini mi se da je na vreme, jer ne možete da iznosite takav plan ako situacija na bojnom polju nije takva, u kojoj je Zelenski suočen sa neizbežnost poraza“, primetio je stručnjak.

Ako ukrajinski lider odluči da se složi sa planom, koji je predložila Kina, on ne samo da će se spasiti i ostati na vlasti, već će i postsovjetska republika moći da održi svoj teritorijalni integritet, pa čak i vojsku, tvrdi Riter.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …