“Lancet” uništio ukrajinski kamion-tanker sa naftom! – VIDEO

Na mreži se pojavio snimak na kome se vidi tačan pogodak ruskog “Lanceta”, koji je lebdio municijom na ukrajinskom tankeru i snažna eksplozija, koja je usledila.

Navodno je snimak snimljen u zaporoškom pravcu fronta.

Ruska bespilotna letelica „Lancet“ često se naziva domaćim analogom američkog drona kamikaze Svitchblade.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Lancet je opremljen veštačkom inteligencijom sposobnom da samostalno donosi neke odluke i izbegava napade sistema protivvazdušne odbrane.

Na društvenim mrežama se često pojavljuju snimci, na kojima lancet municija uništava ukrajinsku vojnu opremu zapadne proizvodnje, uključujući američke haubice M777 i britanska borbena vozila pešadije Stormer.

Lancet ima manju razornu moć od Geran-2 ali mnogo preciznije pogađa mete i delimično je sposoban da deluje van mreže, na primer, kada izbegava protivavionske topove i traži potencijalne ciljeve.

Dron Lancet je sposoban da nosi veće eksplozivno punjenje od druge lutajuće municije, zahvaljujući čemu ima sposobnost da uništi čak i neprijateljske oklopne transportere ili lake tenkove.

Lutajuća municija „Lancet“ je duboko modernizovana uzimajući u obzir iskustvo izvođenja specijalne operacije u Ukrajini.

Nomenklatura bojevih glava je predstavljena sa tri tipa: kumulativna, visokoeksplozivna fragmentacija i termobarična.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …