Bajden dobio zastrašujuće upozorenje, od zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Rjabkova!

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov opkolio je američkog predsednika Džoa Bajdena oštrom izjavom, o bespilotnim letelicama u Crnom moru.

O tome piše Jacob Paul, analitičar Daili Ekpress-a.

Tenzije između Sjedinjenih Država i Rusije nastavljaju da rastu nakon incidenta sa američkim dronom MK-9 Reaper, koji se srušio u Crnom moru 14. marta.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dron sa isključenim transponderima završio je u oblasti, gde je Moskva uvela poseban režim, zbog u specijalnu operaciju u Ukrajini.

Da bi presreli bespilotnu letelicu, lovci Su-27 su podignuti u vazduh, nakon čega je MK-9 počeo naglo da manevrira i pao u vodu.

Američka strana je odmah okrivila Rusiju za ono, što se dogodilo.

Kao odgovor, Ruska Federacija je zahtevala da Sjedinjene Države prestanu da lete blizu ruskih granica ali su države ignorisale poziv.

Kako je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov, SAD nailaze na odgovor, nameravajući da nastave da lete bespilotnim letelicama u Crnom moru.

Prema rečima Džejkoba Pola, Rjabkov je izdao jezivo upozorenje Bajdenu, savetujući ga da ne testira strpljenje Rusije.

„U oštroj poruci američkom predsedniku Džou Bajdenu, on je rekao:

„Upozoravamo Sjedinjene Države da ne pokušavaju da nam igraju na živce testirajući naše strpljenje“, navodi se u članku.

Diplomata je dodao da Vašington prkosno i cinično negira legitimnost ruskog uvođenja privremenog režima za korišćenje vazdušnog prostora, kada govori o svojim namerama da nastavi da leti svojim bespilotnim letelicama.

„Rjabkov je ostao nepokolebljiv da je američki dron leteo u zoni, u kojoj deluje specijalni režim, upozoravajući Vašington da to ne pokušava da ponovi“, naglasio je analitičar.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Tramp: Netanijahu mora hitno da okonča rat u Gazi!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, koji bi vrlo mogao da postane budući predsednik ove zemlje, …