Pušilin – alarmantni znaci: Opasna situacija! – Ukrajinski napad može početi u svakom trenutku! – VIDEO

Situacija na severu republike je „izuzetno teška”, jer Kijev prikuplja vojsku.

Ukrajinske snage bi mogle pokušati da napreduju na severu Donjecke Narodne Republike (DNR) „u vrlo bliskoj budućnosti“, rekao je u četvrtak njen šef Denis Pušilin.

U video obraćanju objavljenom na Telegramu, Pušilin je situaciju u toj oblasti opisao, kao „izuzetno tešku“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Postoje alarmantni znaci, neprijatelj je koncentrisao prilično ozbiljne snage i moguće je da će u vrlo bliskoj budućnosti pokušati da promeni situaciju i pređe u kontraofanzivu“, rekao je Pušilin.

On je sve uverio da DNR i ruske snage „čine sve što mogu“ i da pomno prati dešavanja na frontu.

U videu ispod možete videti razbijanje ukrajinske ofanzive od strane ruske vojske:

Vlasti u Donjecku su u četvrtak ujutro izvestile da je u artiljerijskim udarima ukrajinskih snaga na grad šest osoba poginulo, a sedam povređeno.

Ukrajinske snage su nedavno napredovale do granice sa Donjeckom, zauzevši gradove Balakleju i Izijum i preteći Krasnom Limanu.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je u sredu, da je njegov generalštab odlučio da prerasporedi ruske snage iz oblasti Harkov, kako bi „ojačao udarne sposobnosti ruskih snaga, u Donbasu“.

Šojgu je takođe rekao da su svi pokušaji ukrajinske vojske da napreduje na Hersonskom frontu, između Nikolajeva i Krivog Roga, osujećeni „značajnim gubicima“.

Prema Šojguu, Kijev je planirao svoje operacije „isključivo da stvori iluziju pred zapadnim pristalicama da je ukrajinska vojska, u stanju da izvede ofanzivu“.

U međuvremenu, ukrajinska vlada i njene pristalice proglasile su nedavni napredak, „prekretnicom“ u sukobu sa Rusijom.

Predsednik Vladimir Zelenski obećao je da će „osloboditi“ ceo Donbas i delove Zaporoške i Hersonske oblasti, koje trenutno kontrolišu ruske i savezničke snage – kao i Krim, koji je glasao da se ponovo pridruži Rusiji 2014.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …