Ruska vojska “okratila” OSU za 70 hiljada tona goriva!

Ruska vojska je izvela raketni udar i uništila skladište goriva namenjeno za podršku operacijama jedinica, koje su deo ukrajinske grupacije trupa u Donbasu.

Ovo saopštava Ministarstvo odbrane.

U izveštaju ruskog Ministarstva odbrane navodi se da je na području grada Zaporožja, koje su zauzeli militanti kijevskog režima, pogođenom visokopreciznom raketom potpuno uništeno skladište sa 70.000 tona goriva.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Takođe se izveštava o velikim gubicima ukrajinskih militanata u pravcu Donjecka, gde je likvidirano oko 250 ukrajinskih vojnika.

Na ostalim deonicama linije dodira gubici Oružanih snaga Ukrajine su oko 170 vojnika.

Pored toga, ruska vojska je uništila dve ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe neprijatelja u DNR.

Snage PVO presrele su 11 municije ispaljenih iz kompleksa Smerč i američkih MLRS sistema HIMARS, a oborena je jedna taktička raketa Grom-2 i 14 neprijateljskih bespilotnih letelica.

U oblastima gradova Orehov u Zaporoškoj oblasti i Vuhledar u DNR, ruska vojska je likvidirala skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije namenjene za snabdevanje militanata Oružanih snaga Ukrajine.

U okolini Velikog Burluka, u oblasti Harkova, ruska vojska je preciznim udarima uništila komandno mesto harkovske operativne grupe ukrajinskih oružanih snaga.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Odlaganje sednice, o rezoluciji o Srebrenici pokazuje uspeh Srbije”!

Odlaganje sednice UN o rezoluciji o Srebrenici ukazuje da je očigledno da u vezi sa …