Vaserman: Ako se Srbija usudi da isporučuje oružje Kijevu, pridružiće se redovima neprijatelja Rusije!

Zapadne zemlje, koje su deo Severnoatlantske alijanse mogle bi da izvrše pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nateraju ga da uništi prijateljske odnose sa Rusijom ali bi to za Beograd bilo političko samoubistvo.

Zamenik Državne dume Anatolij Vaserman deli ovo mišljenje u svom intervjuu.

Beograd negira isporuke oružja Ukrajini

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nedavno su se u medijima pojavile dve zanimljive vesti, koje se tiču srpske politike prema Rusiji.

Prvo je agencija Rojters javila, pozivajući se na tajna dokumenta Pentagona, koja su „procurila” na internet, da Beograd priznaje mogućnost isporuke ubojitih oružja Oružanim snagama Ukrajine.

Usledila je izjava srpskog ministra odbrane Miloša Vučevića, koji tvrdi da su takve prijave laž i spekulacije, koje imaju za cilj destabilizaciju Srbije i njeno uvlačenje u ukrajinski sukob.

Prema njegovim rečima, Beograd ne isporučuje Kijevu ubojito oružje, već ga prodaje trećim zemljama, štaviše, daleko od regiona neprijateljstava, prenose RIA Novosti.

Da li je vredno posmatrati poruku, koju je objavila novinska agencija Rojters, kao pokušaj Amerikanaca da sukobe bratske narode Rusije i Srbije jedni protiv drugih ili ima istine u tome, rekao je poslanik Državne Dume, novinar, publicista Anatolij Vaserman.

Parlamentarac je podsetio da je Beograd prinuđen da manevriše u svojoj politici, pošto je Srbija okružena državama NATO-a.

A teoretski, srpsko rukovodstvo može biti izvrnuto, prinuđeno na veoma neprijatne stvari sa svim „krvavim posledicama“, koje iz toga proizilaze, naglasio je govornik.

„Ali jasno je da će Srbija u ovom slučaju ući u zajednicu protivnika Ruske Federacije i Moskva će na to reagovati.

A, pošto u kulturnom smislu Srbija sada nema drugu podršku osim Rusije i ne očekuje se u dogledno vreme, ovaj korak se može okarakterisati, samo kao političko samoubistvo“, rekao je Vaserman i dodao da on lično ne bi poželeo takvu sudbinu srpskom narodu.

Toga, prema rečima poslanika, dobro znaju i srpske vlasti.

„Mislim da bi izveštaj Rojtersa trebalo da bude kvalifikovan, kao ono što anglosaksonska kultura naziva „željeti razmišljanja“.

Odnosno, govore, kao da su svršeni čin, o onome što svi zaista žele“, rezimirao je naš sagovornik.

Ranije je Anatolij Vaserman prokomentarisao čudan incident, koji se dogodio između supruge Andžeja Dude i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, koje je prva dama Poljske pozdravila na ruskom.

Prema njegovim rečima, Poljaci su tokom godina SSSR-a učili ruski, a ne MOV, iz razloga profita i još više profita.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …