TRAMP – VRAĆAM SE!

„On to mora da učiniti za sve normalne muškarce i žene na planeti“

Autor: Viktorija Nikiforova

„STO posto razmišljam o novoj predsedničkoj trci i siguran sam da ćemo uspeti“, izjavio je Donald Tramp u najnovijem intervjuu.

„Super!“, „On je najbolji od svih predsednika!“, „Nedostaješ mi!“ – eksplodirale su američke društvene mreže.

„On to mora da učiniti za sve normalne muškarce i žene na planeti“, ovaj komentar dobro sažima razmišljanja Trampista.

Ne, ovo još nije zvanična najava ulaska u izbornu kampanju 2024-te. I sam Tramp govori da bi sada takva odluka bila preuranjena…

Tramp se plaši da će, ako prerano uđe u predsedničku trku, njegovi sponzori biti bukvalno ekonomski ili čak fizički likvidirani. Međutim, on će možda već u avgustu – na republičkoj konvenciji, zvanično objaviti svoje ambicije.

Prerano? Moguće je, ali za američke prilike u tome neće biti ništa čudno.

Tamošnja javnost je o izborima 2024. i mogućim kandidatima počela da raspravlja još pre inauguracije novog predsednika, koji je u narodu dobio nežni nadimak Džo-Soroš-Bajden.

Uostalom, u SAD se kladionice već uveliko klade ko će biti sledeći predsednik Sjedinjenih Država.

Obično predsednik koji izgubi na izborima bude zauvek eliminisan iz trke za Belu kuću. „Slučaj Tramp“ je, međutim, veoma različit.

I on i milioni njegovih pristalica veruju da je on na izborima 2020. pobedio pošteno i sa više glasova nego bilo koji drugi predsednik SAD u istoriji.

Neki posebno nadareni trmpisti čak veruju da je on postigao dogovor sa vojskom, koja u njemu i dalje vidi vrhovnog komandanta, i da on i dalje vlada državom iz nekog bunkera, a da tandemu Bajden-Haris prepustio „samo najbeznačajnija pitanja“.

Tramp, naravno, boravi u svojoj vili Mar-a-Lago na Floridi. I upravlja samo svojim vozilom za golf.

Ali, ako zaista poželi da se vrati – imaće ozbiljne šanse.

Vreme radi za njega.

Masovna propaganda demokrata i organizovani teror Black Lives Matter vrše čudovišan pritisak na psihu birača.

Međutim, stvarni život Amerikanaca pod Bajdenovim vođstvom se pogoršava brzinom bez presedana. Za većinu Amerikanaca, bez obzira na njihovu političku orijentaciju.

Na južnoj granici SAD besni strašna migrantska kriza.

Bajden je dozvolio svim maloletnim građanima Južne i Centralne Amerike da uđu u Sjedinjene Države i oni su masovno krenuli po svoj američki san. Stanovnici pograničnih država SAD suočili su se sa nezabeleženim porastom kriminala.

Države „zarđalog pojasa“ gube i poslednju nade u povratak radnih mesta u zemlju. Bajden podiže poreze, što znači da će siromašni platiti još više, bogati skloniti svoje kapitale u ofšor-zone, a velike kompanije još brže iznositi kapital iz zemlje. Masovna nezaposlenost postaće hronična.

Bajdenove `zelene inicijative` prete da unište ekonomiju Teksasa i drugih američkih država proizvođača nafte.

To će svim domaćinstvima širom zemlje doneti neviđeno povećanje cene struje, a ona će za sobom povući ostale cene.

SAD su podeljene i povodom pokušaja demokrata da ukinu Drugi amandman – pravo Amerikanaca da nose oružje, što je za mnoge građane naprosto sveti totem.

A tu su i „sitnice“ poput hroničnog polugladovanja miliona zaposlenih Amerikanaca. Procenjuje se, naime, da 13-16 odsto Amerikanaca redovno gladuje u Sjedinjenim Državama. A naročito su pogođene porodice sa decom.

Pandemija koronavirusa, koja nastavlja da kosi Amerikance, rasni rat u režiji Demokratske partije, nadrealno lobiranje za transrodne ljude – sve je to u paketu.

Može se steći utisak da Tramp uopšte ne mora ništa da čini – da može nastaviti da igra golf jer će iscrpljeno stanovništvo naprosto pomesti Demokratsku partiju i doneti mu pobedu 2024-te na srebrnom poslužavniku.

Koga uopšte može Demokratska partija suprotstaviti Trampu 2024. godine?

Bajden će tada imati 82 godine, a kako će se on tada osećati – niko ne može ni da pretpostavi.

Sadašnji potpredsednik SAD Kamala Haris?

Ta dama nikada nije bila javni političar do 2020. godine. Start njenoj karijeri dao je prilično sumnjiv odnos sa oženjenim gradonačelnikom San Franciska.

Njen mandat na mestu državnog tužioca Kalifornije praćen je raznim skandalima.

Nije jasno koja dostignuća će Kamala moći da predstavi biračima 2024. godine.

Pojavile su se ičisto karnevalske opcije, jedna od njih vezana za Megan Markl. Supruga princa Harija `kandidovana` je za Belu kuću odmah nakon njenog skandaloznog intervjua sa Oprom Vinfri. Odmah je krenula parola „Megan za predsednika!“

Pojavio se čak i sajt potencijalne predsedničke kandidatkinje: https://www.meghanforpresident.com.

A ona je osrednja glumica koja je počela u filmovima za odrasle, čiji je jedini uspeh bio uspeh što se udala za britanskog princa.

Je li to ozbiljno?

Ali, Megan ima preporučljivu biografiju, pravi pol i boju kože. Otvoreno je sponzoriše istaknuti crni milijarder Tajler Peri, a oficijelno štiti porodica Redstoun (vlasnici Viacom CBS Corporation).

Dovoljno su moćni da je nameću biračkom telu sa svakog ekrana. Ipak su šanse Markl na poštenu pobedu ništavne.

Uprkos svemu, Trampove šanse nisu sasvim ružičaste.

Njegovi politički protivnici imaju moćan administrativni resurs i potpunu kontrolu nad informacionim poljem.

Pod izgovorom pandemije – ili bilo kojim drugim jer im za to može poslužiti čak i globalno zagrevanje – oni će pokušati da zaključaju glasače u kući i da omoguće masovno glasanje poštom.

Glasanje izvan biračkih mesta otvoriće neviđeni prostor za falsifikacije.

Ako retki birač sam dođe na biračko mesto, tada će ga tamo čekati militanti pripadnici Black Lives Matter koji će vršiti čisto fizički pritisak u korist demokratskog kandidata.

Sve se to već dogodilo na izborima 2020. godine i ponoviće se u većem obimu 2024. godine.

Tramp je nemilosrdno počišćen iz Interneta. Njegovih naloga nema na društvenim mrežama. Najveći pretraživači dosledno „potapaju“ njegove izjave, intervjue, kao i mišljenja njegovih pristalica.

Sve izgleda tako kao da sedamdeset pet miliona trampista u Sjedinjenim Državama i milioni njihovih simpatizera širom sveta ne postoje u prirodi!

Njihov dostup informacionom polju je čvrsto blokiran.

Tramp se u Mar-a-Lago sastaje sa političarima iz celog sveta.

Pre tri dana razgovarao je, na primer, sa Najdželom Faradžom, liderom britanske stranke Bregzit.

Faradž je govorio o zloupotrebama distancionog glasanja u Britaniji i iskustvu Francuske, gde je glasanje poštom uglavnom bilo zakonski zabranjeno.

Bivši predsednik Sjedinjenih Država ima ogroman moralni resurs – podršku „normalnih muškaraca i žena cele planete“.

Biće bi dobro ako uspe da ga iskoristi.

Fakti

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …