“Rusija odsekla Azovsko more i veliki deo Crnog mora, zauzela veliki deo teritorija Ukrajine i stvorila kopneni koridor do Krima”

Jevgenij Prigožin je rekao da bi proglašenje završetka “vojne operacije” i zadržavanje fokusa na područjima, koja su okupirana bili idealni za tu zemlju.

“Vladimire, naš zadatak je gotov, vreme je da proglasimo kraj.

Za vlasti (Ruske Federacije) i za društvo u celini potrebno je da se stavi neka vrsta tačke na specijalnu vojnu operaciju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Idealna opcija je da se objavi završetak specijalne vojne operacije i da se sve obaveste da je Rusija postigla rezultate koje je planirala, a mi smo ih u nekom smislu zaista i postigli.

Uništili smo ogroman broj vojnika Oružanih snaga Ukrajine i možemo sami sebi da objavimo da je naš zadatak izvršen”, rekao je vođa ruske plaćeničke grupe Vagner Prigožin, a citat je preveo portal Ukrainska pravda.

Kako je kazao, teoretski, Rusija je to već postigla uništavanjem velikog dela aktivnog muškog stanovništva Ukrajine i zastrašivanjem drugog njegovog dela koji je pobegao u Evropu.

“Rusija je odsekla Azovsko more i veliki deo Crnog mora, zauzela veliki deo teritorija Ukrajine i stvorila kopneni koridor do Krima”, dodao je.

Istakao je da je protiv bilo kakavih pregovora s Ukrajinom.

Index.hr

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …