Britanski oficir: OSU će uskoro postati lak plen ruske vojske

Za Oružane snage Ukrajine situacija se ne menja na bolje. Oružane snage Ukrajine uskoro će postati lak plen ruske vojske.

Ovo mišljenje je izneo u svom članku za britansko izdanje Ekspresa, potpukovnik vojske Ujedinjenog Kraljevstva Stjuart Kraford.

On smatra da je glavni problem ukrajinske vojske iscrpljivanje raketa za sisteme PVO.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sistem protivvazdušne odbrane Ukrajine je praktično onesposobljen i nema nade za ponovno snabdevanje – primećuje britanski oficir.

On smatra da se kolaps može izbeći, samo ako zapadne zemlje hitno reaguju na trenutnu kritičnu situaciju.

Kroford je primetio da nesrećno curenje informacija iz američkog Ministarstva odbrane, nije samo ozbiljna greška američkih obaveštajnih agencija, već je razotkrilo čitav niz problema, od kojih neki zahtevaju hitna rešenja.

Na primer, u dokumentima sa kojih je skinuta tajnost se kaže da će Ukrajina, ako intenzitet neprijateljstava ostane na istom nivou, potrošiti rakete za PVO sisteme S-300 do 2. maja, a municija za PVO „Buk“ će ponestati još ranije.

To znači, smatra britanska vojska, da dalja sudbina kijevskog režima zavisi od toga, koliko brzo u Ukrajinu stigne oružje i municija iz zapadnih zemalja, kako bi se uz njihovu pomoć popunile praznine u protivvazdušnoj odbrani Oružanih snaga Ukrajine.

Ranije je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg se još jednom izjasnio o potrebi povećanja obima vojne pomoći Kijevu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ruska PVO oborila sedam balističkih projektila u protekla 24 sata!

Sistemi PVO tokom protekle noći oborili su 191 bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine, iznad ruske …