Američki vojni dron snimio NLO iznad Bliskog istoka? – VIDEO

Šef američkog Ureda za rešavanje anomalija u svim domenima (AARO) podelio je sa Senatom zanimljiv video-snimak NLO-a koji je snimio američki vojni dron na Bliskom istoku.

Tokom saslušanja u američkom Senatu, prikazan je snimak neidentifikovane kugle koja leti kroz vazduh i koju je snimio američki vojni dron na Bliskom istoku.

Na saslušanju bio je dr Šon Kirkpatrik iz američke Kancelarije za rešavanje anomalija svih domena (AARO) u Pentagonu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kirkpatrik je rekao potkomitetu Senata za oružane snage da se stotine slučajeva predmeta neobičnog oblika koje su videli američki piloti još uvek istražuju.

On je dodao da je većina ovih slučajeva, koje prati Pentagon, zasnovana na lako objašnjivim podacima.

AARO do sada nije pronašao verodostojne dokaze vanzemaljskih aktivnosti, vanzemaljske tehnologije ili objekata koji prkose poznatim zakonima fizike, rekao je Kirkpatrik, prenosi CNN.

Šta je AARO?

AARO je osnovan prošle godine da istraži uočene anomalije iz vazduha.

Američka vlada prati više od 650 slučajeva onoga što naziva “neidentifikovanim vazdušnim fenomenom” (UNF), dok je popularniji naziv za takve pojave i dalje “neidentifikovani leteći objekat” (NLO).

“Od više od 650 njih, oko polovine smo dali prioritet zbog njihove anomalne zanimljive vrednosti. Sada moramo da ih pročešljamo i saznamo za koliko njih imamo stvarne podatke”, objasnio je Kirkpatrik.

Kirkpatrik je naglasio senatorima da njegova kancelarija pomaže američkom Ministarstvu odbrane i obaveštajnoj zajednici da identifikuju nove strane tehnologije, kao što je saradnja sa vladom SAD na identifikaciji kineskog špijunskog balona oborenog kod obale Južne Karoline u februaru.

Video-snimak kao dokaz?

Kirkpatrik je takođe podelio dva video-snimka slučajeva sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, jedan je rešen, a drugi još uvek nerešen.

Prvi snimak prikazuje malu leteću kuglu koju je snimio američki vojni dron na Bliskom istoku 2022. godine.

Biće skoro nemoguće u potpunosti ga identifikovati samo na osnovu tog video-snimka, priznao je Kirkpatrik.

Drugi snimak uključuje snimke prikupljene u Južnoj Aziji ranije ove godine, na kojima je objekat proleteo pored dve bespilotne letelice MK-9 reaper, od kojih je jedna uspela da snimi nešto što je izgledalo kao pogonski trag iza objekta.

Kirkpatrik je rekao da su u početku mislili da je to zaista anomalija, ali nakon što su pogledali snimak kadar po kadar, otkrili su da je to senka.

Ovo je infracrveno, ovo je toplotni potpis motora na putničkom avionu koji je slučajno leteo u blizini mesta gde su bila ta dva drona MK-9, objasnio je Kirkpatrik senatorima.

Senatori su pitali i o mogućoj tehnologiji koja dolazi iz Rusije i Kine. Kirkpatrik je rekao da je zabrinut u nekoliko slučajeva da događaji možda pokazuju napredak u tehnologiji.

Takvi slučajevi se prosleđuju obaveštajnoj zajednici.

“Oni su manje skloni riziku u tehničkom napretku od nas. Oni su samo voljni da isprobaju stvari i vide da li rade.

Da li postoje sposobnosti koje bi se mogle upotrebiti protiv nas u zoni (obaveštajnoj, nadzornoj i izviđačkoj) i oružju? Apsolutno.

Da li imam dokaze da imaju u ovim slučajevima? Ne ali imam neke zabrinjavajuće pokazatelje”, rekao je Kirkpatrik.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Snimljen NLO, koji leti pored komercijalnog aviona! – VIDEO

Video prikazuje NLO koji leti pored aviona iz komercijalnog leta. Zamislite da ste u avionu …