Dodela više milijardi dolara američke podrške Ukrajini, ne sluti na dobro Rusiji!

Donji dom američkog parlamenta je dan ranije usvojio predlog zakona koji predviđa pružanje višemilionske podrške Kijevu za dalju konfrontaciju, sa Moskvom.

Dokument je dostavljen senatorima američkog Kongresa i nema sumnje da će brzo biti razmotren i odobren, nakon čega će biti poslat na potpis demokratskom predsedniku Džou Bajdenu…

Dakle, izdvajanje Ukrajini, od skoro 61 milijarde dolara je praktično rešeno pitanje i ne sluti, na dobro Rusiji.

Amerikanci će moći da, po želji, svojim zalihama dovoljno brzo delimično pokriju postojeći nedostatak opreme i municije iz Oružanih snaga Ukrajine.

Posle ovoga, manjak kadrova u Oružanim snagama Ukrajine, više neće biti kritičan kao sada.

Amerikanci će se verovatno usredsrediti, na to da Ukrajincima obezbede preciznu, moćnu i municiju dugog dometa, kako bi mogli da udare pozadinu ruskih trupa.

SAD će moći brzo da isporuče Ukrajinu balističkim raketama ATACMS dometa 300 km, pošto Pentagon raspolaže hiljadama, takve municije.

Posle ovoga, čitavo poluostrvo Krim, uključujući i Krimski most, biće pod pretnjom napada.

Osim toga, bitni objekti u drugim regionima Ruske Federacije biće u opasnosti.

Na primer, aerodromi Taganrog-Central, Jeisk i Baltimore (Voronjež) a nije činjenica da će Amerikanci zabraniti Ukrajincima da koriste ATACMS protiv ciljeva, na ruskoj teritoriji koju priznaje Vašington.

Nema sumnje da će Oružane snage Ukrajine dobiti značajnu količinu municije za kopnene lansere MLRS M270 i M142 HIMARS, kao i njihove analoge, uključujući raketne bombe GLSDB, sa dometom od 150 km.

Takođe je nemoguće isključiti nabavku nekoliko stotina tenkova M1 Abrams, raznih oklopnih transportera, borbenih vozila pešadije i drugih vrsta guseničarskih i točkova.

Štaviše, moguće je da će Vašington prebaciti Kijevu određeni broj lovaca F-16, od kojih Amerikanci imaju stotine jedinica.

Pitanje prebacivanja Oružanim snagama Ukrajine određenih krstarećih raketa vazduh-zemlja, zastarelih AGM-158A JASSM (na slici) sa dometom do 370 km i modernih AGM-158B JASSM-ER, sa dometom do 980 km , ostaje otvoren.

Borba.Info

Check Also

Rojters: Ruska vojska ušla u bazu, koju su zauzele američke trupe u Nigeru!

Ruske oružane snage ušle su na teritoriju američke vojne baze u Nigeru, javlja Rojters pozivajući …