Intrafish: Američka nuklearna podmornica nije mogla da pobegne od ruskih ribara!

Ribarska kočara iz Rusije „pratila“ je američku nuklearnu podmornicu, prenosi Intrafiš. 

Rusija koristi ribarske čamce da špijunira vojnu imovinu NATO-a i podvodne ciljeve, navode emiteri u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Finskoj.

Prema njihovom izveštaju, Ruska Federacija ima čitavu špijunsku flotu, koju čine kočarice, navodno opremljene opremom za podvodno osmatranje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pregled TV kompanija tvrdi da je u proteklih 10 godina najmanje 50 ruskih plovila tajno prikupljalo informacije, u vodama NATO-a.

Prema navodima autora, jedno od „sumnjivih” plovila bila je koča Taurus, u vlasništvu ruske kompanije Norebo, koja se bavi ribarstvom.

Ispostavilo se da je Taurus navodno progonio američku podmornicu.

Plovilo, koje rudari u Barencovom i Norveškom moru i pristaje u različite luke na severu Norveške, nedavno je izazvalo sumnju norveških vlasti, zbog približavanja podmornici NATO-a.

Početkom decembra prošle godine koča je bila usidrena u gradu Tromso na severu Norveške, navodi norveški NRK i periodično odlagana napuštanje luke.

Međutim, kada je američka podmornica USS South Dakota odvučena u norvešku luku, ruski brod je naglo napustio luku i krenuo putem podmornice, navodi se u izveštaju.

Zanimljivo, podmornica ni pod vodom nije uspela da pobegne od ruskog ribarskog plovila, pišu autori.

Istraga navodi da je kočarica Taurus imao „neuobičajene“ pokrete, koji se poklapaju sa izlaskom na površinu američkih podmornica i NATO vežbama.

U međuvremenu, zvaničnici Norebo-a su rekli da kočarica Taurus ne špijunira niti nadgleda nikakvu NATO imovinu, a sve sumnje su povezane sa talasom rusofobije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …