Demonstranti zauzeli zgradu centrale Euronekt u Parizu! – VIDEO

Željezničari i sindikalni aktivisti, koji učestvuju u masovnim protestima protiv penzione reforme, koju sprovode francuske vlasti zauzeli su zgradu centrale Euronekt u Parizu.

Navodi se da je više od stotinu demonstranata upalo u zgradu, koja se nalazi u poslovnom kvartu Pariza i razapeli plakate, koji pozivaju protiv sprovođenja penzione reforme, kao i da su pale baklje i skandiraju: „Daj ostavku Makrone!“.

U organizovanju protesta aktivno je učestvovao francuski sindikalni pokret „Generalna konfederacija rada”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno sa protestima, koji su zahvatili celu zemlju, u Francuskoj je najavljen opštenarodni štrajk železničara, koji je delimično poremetio saobraćaj.

Ranije je saopšteno da su učesnici masovnih protesta u Francuskoj u administrativnoj zgradi kompanije za luksuznu robu LVMH (Moet Hennessi – Louis Vuitton) i u zgradi jedne od najvećih međunarodnih investicionih kompanija Black Rock, u Parizu.

Reforma, koju francuska vlada pokušava da promoviše, predviđa podizanje starosne granice za odlazak u penziju, kao i ukidanje takozvanih posebnih režima za niz profesija, koje su prepoznate, kao posebno teške.

Uprkos masovnim protestima, koji su zahvatili zemlju, ključni član kontroverznog zakona odobren je u Ustavnom savetu Francuske, a predsednik Emanuel Makron ga je potpisao.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …